Fransa'da şampiyon PSG

30.04.2020 - 18:24 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 18:24

Fransa'da şampiyon PSG

Koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen ve sonradan oynanmayacağı açıklanan Fransa Ligue 1'de şampiyon belli oldu.

Ligue 1 yönetimi, 68 puanla lider konumda olan Paris Saint-Germain'i şampiyon olarak tescilledi. Marsilya da ligi 2. sırada tamamlayarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

Ligin 3. sırasında yer alan Rennais ise Şampiyonlar Ligi ön elemesinde mücadele ederken milli yıldızlarımız Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Ligin 19. ve 20. sırasında yer alan Amiens ile Toulose ise küme düşürüldü.

Hangi takımlar Ligue 1'e yükseldi

Öte yandan Umut Bozok'un formasını giyen Lorient ise Ligue 2'de şampiyon olarak 1. Lig'e yükseldi. Ligin ikinci sırasında yer alan Lens de gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Fransa Ligue 1'de sezon bu sıralama ile tescillendi

Yayıncı kuruluştan karşı hamle!

L'Equipe gazetesinin haberine göre Ligue 1'in yayın haklarını Bein Sports ile birlikte elinde bulunduran Canal Plus'tan karşı bir hamle geldi. Canal Plus, Fransa Ligue 1'in tescil edilmesinin ardından Profesyonel Futbol Ligi (LFP) ile olan sözleşmesini sona erdirdi.

Haberde 2016-2020 yılları arasında Ligue 1’i yayınlamak için Bein Sports’la birlikte 762 milyon Euro’luk bir anlaşmaya imza atan Canal Plus'un bu hamlesinin endişe verdiği yazıldı. Profesyonel Futbol Ligi (LFP)’ye hala 110 milyon Euro ödeme yapma durumunda olan Canal Plus'un bu kararının futbol ekonomisini olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler