Fransa'da skandal! Koronavirüslü oyuncu sahada!

12.10.2020 - 00:13 | Son Güncellenme: 12.10.2020 - 00:16

Son dakika haberleri... Fransa basketbol liginde bir skandal yaşandı! Koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncu sahaya çıktı! İşte detaylar...

Fransa'da skandal! Koronavirüslü oyuncu sahada!

Cholet’in, ASVEL’i ağırladığı maçın başlamasına dakikalar kala konuk ekibin Amerikalı oyuncusu Norris Cole’un COVID-19 testi pozitif olduğu haberi salona ulaştı. 

Federasyona bildirildi

ASVEL yetkilileri, Cole’un durumunu derhal Federasyon temsilcisine iletti. Fakat gelen yanıt “ilk beşte yazılan bir oyuncunun maça çıkmak zorunda olduğu” yönündeydi. 

Adeta skandal!

Bunun üzerine Norris Cole, kendisine ilk beşte yer buldu. Maç öncesi seremonide rakip takım oyuncularıyla temaslı yumruk selamlaşması yaptı ve 40 saniye kadar sahada kaldı. Bu esnada maç topunu da tutan Cole, ASVEL teknik ekibi tarafından ilk fırsatta oyundan alındı. Maç sonrasında ASVEL’in yardımcı koçu Fauthoux, yetkililere bilgi vererek görevini yaptığını söyledi. 

Sorumlular mahkemeye verilecek

Erman Kunter’in çalıştırdığı Cholet cephesinden maç sonrasında sert bir açıklama geldi. Cholet belediye başkanı, tüm sorumluları ve federasyonu mahkemeye vereceğini duyurdu.

ASVEL’de cuma akşamı oynanan Milano maçı sonrasında, Koç TJ Parker ve iki oyuncunun da COVID pozitif olduğu açıklanmıştı. (beIN Sports)

Senin için hazırladığımız haberler