Fransa Futbol Federasyonu Oruçlu Futbolculara İftar İçin Süre Vermeyecek

Akın Ungan
31.03.2023 - 22:02 | Son Güncellenme: 31.03.2023 - 22:14

Fransa Futbol Federasyonu, Müslüman futbolcuların oruçlarını açmaları için süre vermemeleri için hakemlere e-posta attı.İngiltere ve Hollanda oruç için süre vermişti.

Fransa Futbol Federasyonu Oruçlu Futbolculara İftar İçin Süre Vermeyecek

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Müslüman futbolcuların maçlarda oruçlarını açmaları için tanınan süreler gündeme geldi. Geçtiğimiz gün İngiltere ve Hollanda Futbol Federasyonları iftar vaktinde Müslüman futbolcular için süre verileceğini açıklamıştı.

Fransa'da oruç açmak için maçların durdurulması yasak

Müslüman sayısının fazla olduğu Avrupa ülkelerinden Fransa'da ise aynı güzellikte bir haber gelmedi. L'Équipe'in haberine göre Fransa Futbol Federasyonu, oyuncuların oruçlarını açması için maçları durdurmanın yasak olduğunu belirten bir e-postayı tüm hakem ve yetkililere gönderdi.

Digard: "Biz kimseyi yargılamayız"

Ligue 1 ekiplerinden Nice teknik direktörü Didier Digard, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Digard, "Oyuncuları orucuna göre değil, performanslarına bakarak değerlendiriyoruz. Biz kimseyi yargılamayız" dedi.

İlgini Çekebilir
Oyun oynanırken yine kural değişti... 94. madde yok edildi!
Habere Git

"İngilizler, bu konuda bizden daha açık fikirli"

İngiltere Futbol Federasyonu'nun Müslüman futbolcuların oruçlarını açmaları için maçların durdurulacağını açıklaması üzerine konuşan Didier Digard, "İngilizler, bu konuda bizden daha açık fikirli ve her zaman öyle oldular" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler