Fransa'ya büyük şok... Karim Benzema kadrodan çıkarıldı

Cüneyt Muharremoğlu
20.11.2022 - 08:24 | Son Güncellenme: 20.11.2022 - 11:56

Fransa Milli Takımı'nın başı sakatlarla dertte... Paul Pogba ve N'Golo Kante'den sonra Karim Benzema da 2022 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek.

Fransa'ya büyük şok... Karim Benzema kadrodan çıkarıldı

AJANSSPOR HABER

Dünyada yılın oyuncusu seçilen Real Madrid'in yıldızı Karim Benzema'dan Fransa'ya kötü haber geldi. Sakatlığı nedeniyle Benzema, Katar'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nı kaçıracak.

Kalçasından sakatlandı

Fransa Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 34 yaşındaki futbolcunun antrenmanda kalçasından sakatlandığı açıklandı. Açıklamaya göre Benzema, Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takımı'nda yerini alamayacak.

Altın Top ödülünü kazandı

Real Madrid’in Fransız yıldızı Karim Benzema, geçtiğimiz ay Altın Top ödülünün sahibi olmuştu. 34 yaşındaki Benzema, kariyerinde ilk kez Altın Top ödülünü kazanmıştı.

İlgini Çekebilir
İki yüzlüler Dünya Kupası'nda son dans
Habere Git

Deschamps: Benzema için üzgünüm

Teknik direktör Didier Deschamps, yaptığı açıklamada “Bu Dünya Kupası’nı büyük bir hedef haline getiren Karim Benzema için son derece üzgünüm. Fransız takımı için bu yeni darbeye rağmen, grubuma güvenim tam. Bizi bekleyen büyük zorluğun üstesinden gelmek için her şeyi yapacağız” dedi.

Benzema: "Hayatımda hiç pes etmedim"

Yaşanan olay sonrası açıklamada bulunan Benzema "Hayatımda hiç pes etmedim ama bugün her zaman yaptığım gibi takımımı düşünmek zorundayım. Bu yüzden takımdaki yerimi harika bir Dünya Kupası geçirmemize yardımcı olacak birine bırakmam gerekiyor." dedi.

Fransa sakata geldi

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Fransa'da, N'Golo Kante, Paul Pogba, Presnel Kimpembe ve Christopher Nkunku da sakatlıkları nedeniyle Katar'a getirilmedi. 

Senin için hazırladığımız haberler