Fransa Ligue 1 Takımı Bordeaux Küme Düşürüldü!

Akın Ungan
14.06.2022 - 20:11 | Son Güncellenme: 14.06.2022 - 20:26

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Bordeaux, finansal nedenlerden dolayı küme düşürüldü! Bordeaux'un Ligue 1'den, Ulusal 1. Lig'e düştüğü açıklandı. İşte detaylar.

Fransa Ligue 1 Takımı Bordeaux Küme Düşürüldü!

AJANSSPOR HABER

Fransa'nın köklü kulüplerinden Bordeaux, sürpriz bir gelişmeyle sarsıldı. Ligue 1'de mücadele eden Fransa'nın önemli kulübü, küme düşürüldü.

3. lige düşürüldü

Fransız futbolunun en yüksek ligi olan Ligue 1'de boy gösteren köklü kulüp, 3. lige düşürüldü. Bordeaux'un düşme sebebinin ise finansal nedenlerden dolayı olduğu belirtildi.

80 milyon Euro'yu ödeyemediler

Kulübün en büyük hissedarlarından King Street Grubu'nun yönetimden ayrılmasının ardından zor günler geçiren Bordeaux, Ticaret Mahkemesi'ne bırakıldı. Son açıklanan verilere göre sezon sonuna kadar önenmesi gerekn 80 milyon Euro borcu verecek yönetim bulunamadı. Bunun üzerine kulüp, küme düşürüldü.

Sezonu son sırada tamamlayıp Ligue 1'e veda etmişti

Transfermarkt'in güncel verilerine göre 83.9 milyon Euro değerinde kadro yapısına sahip olan Bordeaux, sezonu son sırada tamamlayarak, Ligue 2'ye düşmüştü. 38 maçta 6 galibiyet, 13 beraberlik ve 19 mağlubiyet alan takım, borcunu ödeyemeyince, 1 alt lige daha düşmek zorunda kaldı.

Ligde 6 şampiyonlukları bulunuyor

Şimdilerde kulüp tarihinin en zor günlerinden birini yaşayan Bordeaux, bir dönem Fransa futboluna adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştı. Fransa Süper Ligi'ni 6 kez kazanan köklü kulüp, 4 Fransa Kupası, 3 Fransa Lig Kupası ve 2 defa da Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Senin için hazırladığımız haberler