Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, 8 Türk Futbolcu Oynattı

30.08.2022 - 00:18 | Son Güncellenme: 30.08.2022 - 00:19

Fransız Teknik Direktör Valerien Ismael, Beşiktaş'ın liderliği aldığı Sivasspor maçında toplam 8 Türk pasaportlu futbolcuya forma verdi. İşte detaylar.

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, 8 Türk Futbolcu Oynattı

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor'u ilk devre bulduğu gollerle 3-1 mağlup edip liderlik koltuğuna otururken, Valerien Ismael'in oyuncu değişiklikleri de yine dikkat çekti. Son üç maçta oyuna müdahaleleri tartışma yaratan Ismael, Sivas karşısında 8 yerli oyuncu kullandı. Süper Lig'de ilk 90 dakika boyunca aynı anda sahada mutlaka en az 3 yerli futbolcu olmak zorunda.

İkinci devre Türk pasaportu

İlk 11'de Ersin Destanoğlu, Necip Uysal ve Salih Uçan'a yerli kontenjanında yer veren siyah beyazlıların teknik patronu Ismael, ikinci devre takımın uyruğunu ağırlıklı olarak Türk pasaportuna çevirdi. Ismael, ikinci devrenin 54. dakikasında Salih Uçan'ı oyundan alırken yerine Berkay Vardar'ı sahaya sürdü.

Toplam 8 yerli forma giydi

Fransız hoca, 62. dakikada iki değişikliğe daha gitti. Athur Masuaku'nun yerine Umut Meraş'ı alan Ismael, Jakson Muleka'yı da Kenan Karaman ile değiştirdi. Böylece sahadaki yer sayısı 5'e yükseldi. Dakikalar 77'yi gösterdiğinde Wout Weghorst kenara gelirken Cenk Tosun santrfor hattına geçti. Gala yapan Dele Alli'nin yerine de bir başka yeni transfer Kerem Atakan Kesgin girdi. Bu değişiklikler sonucunda Beşiktaş, Sivasspor maçının sonunu 7 yerliyle getirdi. Beşiktaş'ta dün akşam toplamdaysa 8 yerli futbolcu forma giydi.

Senin için hazırladığımız haberler