Fransızlar Igor Tudor'u Beşiktaş'a getiriyor

Ali Bozkurt
15.10.2023 - 12:54 | Son Güncellenme: 15.10.2023 - 13:03

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in ayrılmasından sonra takımın başına geçici olarak geçen Burak Yılmaz'ın yerine Igor Tudor'un geleceği iddia edildi.

Fransızlar Igor Tudor'u Beşiktaş'a getiriyor

AJANSSPOR HABER

Şenol Güneş ile yollarını ayıran Beşiktaş'ta, yeni yönetimin belli olacağı Aralık ayına kadar takım Burak Yılmaz'a emanet edildi. Kartal'da gündeme Galatasaray'ın eski teknik direktörü Igor Tudor geldi. Siyah Beyazlı ekibin Tudor'u takımın başına getireceği iddia edildi.

Yılmaz'ın yardımcıları gündemi değiştirdi

Beşiktaş'ta yeni başkanlık seçimi olana kadar takımın başına Burak Yılmaz getirildi. Yılmaz'ın yanına ise iki yeni yardımcı antrerör geldi. Bu isimler daha önce Karabükspor ve Galatasaray'da görev yapan Toni Modric ile Hari Vukas oldu. İki isim daha önce Igor Tudor'un yardımcılıklarını üstlendiler.

Igor Tudor, Beşiktaş'a geliyor

Fransız Foot Mercato'nın Hırvat kaynaklardan derlediği habere göre; Igor Tudor, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olmak üzere.

Büyük takım istiyor

Daha önce Türkiye'den giden tekliflere olumsuz yanıt veren Igor Tudor, hedefini büyük takımlara çevirdi. Samsunspor'un teklifine olumsuz yaklaşan Tudor, Serie A'dan teklif beklediğini açıklamıştı. 45 yaşındaki teknik adama Suudi Arabistan'da da teklif geldiği ve kabul etmediği iddia edildi.

Tudor hangi takımları çalıştırdı?

Kariyerine 2009 yılında Hajduk Split'te yardımcı antrennör olarak başlayan Igor Tudor, 2013 yılında aynı takımda teknik direktörlüğe getirildi.

2015'te PAOK'un başına geçen Tudor ertesi sezon Süper Lig ekibi Karabükspor'un teknik direktörü oldu. Takımın başında 21 maça çıkan Tudor, oynattığı oyunla dikkatleri üzerine çekti. Jan Olde Riekerink ile yollarını ayıran Galatasaray, genç teknik adamı takımın başına getirdi. Yeni sezona da Tudor ile devam eden Galatasaray'da 16. haftada alınan mağlubiyet sonrası yollar ayrılmıştı.

Galatasaray'dan sonra İtalya Serie A ekibi Udinese'yi çalıştıran Tudor bir ara tekrar ülkesinin Hajduk Split takımına döndü. 2020/2021 sezonunda Juventus'un başına geçen Andrea Pirlo'nun yardımcılığını da yapan başarılı çalıştırıcı, Hellas Verona ve Marsilya'yı da yönetti.

Senin için hazırladığımız haberler