Fransızlar'a Sneijder'i anlattı: "Formdaysa, pfff..."

07.08.2017 - 18:05 | Son Güncellenme: 07.08.2017 - 18:05

Fransızlar'a Sneijder'i anlattı: "Formdaysa, pfff..."

Galatasaray'ın Fransız sol beki Lionel Carole, Wesley Sneijder'in Nice'e transferi sonrası France Football dergisine özel açıklamalarda bulundu. Hollandalı'nın fizik durumu hakkında konuşan Carole, yıldız oyuncuya övgüler yağdırdı.

Wesley Sneijder'in Nice'e transfer olması sende ne hissettirdi?

Bu gerçekten çok iyi bir şey. Olağanüstü bir oyuncu. Onunla harika anılarım var. Sanıyorum 2018 Dünya Kupası'nı düşündü. Nice oynamayı seven bir takım ve o da onlara güzellikler katacaktır.

Geçen sezon iyiyle az iyi arasında gidip geldi. Ligue 1'de ondan ne beklemek lazım?

Evet, düzenli performans verme konusunda sıkıntı yaşadı. Ama formdaysa, pfff... Onun topla yapabildikleri, pasları, oyun görüşü, yer değiştirmeleri olağanüstü. Bir de bonservissiz alındı. Takıma bir şeyler katacağından eminim. Ligue 1'in tozunu atacaktır.

Fizik durumu geçen sezon nasıldı?

İyiydi ama geçen sezon takım olarak zor bir seneyi geride bıraktık. O yüzden bireysel olarak sıyrılmak pek kolay değildi. Yaşlı da sayılmaz ayrıca, bir sene önce 40 yaşındaki Benjamin Nivet'nin Ligue 1 çimlerinde basmadık yer bırakmadığını hatırlıyorum (gülüyor). Bilenmiş bir durumda, onun hakkında endişe etmiyorum. İdmanda onun diğerlerinden üstün olduğu hissediliyordu. Çok büyük kulüplerde mücadele etti. Gerçekten etkileyici. Ondan birçok şey öğrenebilirsiniz.

Defansa verdiği katkı konusunda ednişenmeli miyiz?

Doğruyu söylemek gerekirse istediği zaman defansif müdahaleleri, presi çok iyi bir şekilde yapıyor. Defansa yardıma gelip sonrasında da tüm takımı ileri çıkardığını çok gördüm. Komple bir futbolcu.

Klas olarak diğerlerinden üstün...

Evet, kesinlikle. Onu çok fazla övüyormuşum gibi görünmek istemem, zaten herkes onu tanıyor ve neler yapabileceğini biliyor. Geçen sene tek eksiği istikrardı. Ama takımın durumuna baktığımızda iyi şeyler yapması çok zordu. Eğer Nice onun oyun seviyesinde oynarsa, Sneijder 10 numarada çok yararlı olacaktır. Çünkü arkadaşlarını nasıl oynatması gerektiğini biliyor.

Kişiliği hakkında aklında ne kaldı?

Gayet normal biri. Ne istediğini çok iyi biliyor. Zaten güçlü bir karakteriniz olmazsa büyük bir futbolcu olamazsınız. Real Madrid'de, Inter'de başarılı olduysa bunda karakterinin de büyük bir etkisi vardır. Büyük oyuncuların belli bir egosu vardır ki onda da bu var. Ama onunla rahatlıkla tartışabilir, eğlenebilirsiniz.

Mesela karakterini Zlatan Ibrahimovic'le kıyaslasak...

Zlatan'ı eğer rakiplerinden dinlerseniz bir şeytan, takım arkadaşlarından dinlerseniz bir melektir. Sneijder de buna yakın. Kupalar kazanmak için her şeyini veriyor. Kötü biri değil. Eğer yarışmacı biriyseniz sürekli eğlenemezsiniz.

(YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler