Fenerbahçeli Fred: "9 kişi kalsak bile Galatasaray'ı yenerdik"

20.09.2024 - 00:40 | Son Güncellenme: 20.09.2024 - 01:07

Spor haberleri... Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Fred, Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak olan Galatasaray derbisi öncesi açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli Fred: "9 kişi kalsak bile Galatasaray'ı yenerdik"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Kıtalararası Derbi öncesi, sarı-lacivertli ekibin başarılı orta sahası Fred, Vole'nin sorularını yanıtladı.

"Mario Branco bana Mourinho'yu sordu"

Jose Mourinho‘nun buraya geleceğini öğrenmek benim için çok hoştu. Çünkü benim Manchester United’a gitmem de onun önemli bir payı vardı. Orada çok güzel zamanlar geçirmiştim. Kendisi gelmeden önce sportif direktörümüz Mario Branco bana sormuştu nasıl olur diye ben de onun buraya gelmesi harika olur demiştim.

Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi

O burada olduğu için çok mutluyuz. Hem hoca olarak hem insan olarak çok iyi biri. Umarım uzun süreler burada birlikte bir çok şeyi başarırız. Herkes onun geçmişte neler başardığını biliyor. Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi. Aynı zamanda taktiksel anlamda çok zeki, çok bilgili biri. Bize çok fazla yardım ediyor. Onun burada bizimle birlikte olması bizim için çok önemli. Her gün onunla çok fazla şey öğreniyoruz her geçen gün daha iyi daha yukarıya gidiyoruz. Onun yardımı sayesinde. Kendisi çok bilgili ve tecrübeli bir teknik direktör. Zaten çok erken yaşta kariyer yerine başladı. Oyun görüşü oyun vizyonu onu diğerlerinden farklı yapıyor.

İsmail Kartal ile geçen sene çok iyi bir sezon geçirdik

Her teknik direktörün farklılıkları vardır. İsmail Kartal ile geçen sene çok iyi bir sezon geçirdik. Maalesef çok az bir puan farkıyla şampiyonluğu kaçırdık. Mourinho da İsmail Kartal da gerçekten çok iyi teknik direktörler. Şimdiki hocamızla biraz daha geriden oyun kurmayı tercih ediyoruz. Mesela sol bek stoperlerin yanına yanaşıyor. Bu şekilde oyun kuruyoruz. Hocanın oyun şekline göre de futbolcunun performansı farklılık gösterebiliyor.

Hakemler bize karşı zorluk çıkarıyor

Hakemlerin özellikle bize karşı biraz zorluk çıkardığını düşünüyorum ama biz bunlara rağmen elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse geçen sene oynadığımız Galatasaray maçının tamamını neredeyse on kişi oynamak zorunda kaldık. Ona rağmen biz işimize odaklandık ve galibiyeti elde ettik. O maçı kazanmamızda takımımızın gücü çok etkiliydi. Takım olarak hepimiz çok odaklanmıştık. Konsantrasyonumuz çok yüksekti. Eğer biz on kişi değil de dokuz kişi oynasaydık yine de o maçı kazanabilirdik.

Canımızı verme pahasına mücadele ettik

Djiku sahadan çıktığı anda maçı kazanacağımızı anladık. Çok az hata yaptık rakibe çok az alan verdik. Bir kişi eksik olmamıza rağmen rakip de çok fazla pozisyon üretemedi. Biz daha fazla da gol atabilirdik. Neredeyse canımizı verme pahasına oynadık. Bu maçta da konsantrasyonumuzun aynı şekilde olması gerekiyor. Aynı konsantrasyonla çıkarsak hiç şüphe yok ki yine galibiyetle ayrılırız.

Senin için hazırladığımız haberler