Fenerbahçe haberleri | Fred ve Djiku'nun son durumu nasıl?

İsmail Keles
26.11.2023 - 18:51 | Son Güncellenme: 26.11.2023 - 19:23

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Karagümrük maçı öncesi Fred ve Djiku'nun ufak ufak antrenmanlara başladıklarını ve sürecin devam ettiğini açıkladı.

Fenerbahçe haberleri | Fred ve Djiku'nun son durumu nasıl?

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasındaki Fatih Karagümrük maçı öncesi takımın son durumunu açıkladı. 

Mili takım arasını iyi değerlendirdiklerini belirten İsmail Kartal, "Milli arayı çok iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. İyi çalıştık. Oyuncularımın iyi seviyeye geldiğini düşünüyorum. Sakatlığı bulunan oyuncuların da takım antrenmanlarına çıkması bizi mutlu etti" dedi. Kendi evimizde iyi mücadele edip 3 puan alarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Sakatlıkları bulunan Fred ve Djiku'nun durumuyla ilgili olarak da İsmail Kartal, "Ufak ufak antrenmanlara alıyoruz. Süreçleri devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda daha iyi duruma gelince kadroya almak istiyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Djiku ve Fred'in sakatlığı sonrası seriler bitti!

Sezon başında Fenerbahçe'ye katılan Alexander Djiku ve Fred, sakatlıkları yüzünden 1 aydır takımdan uzak kaldılar. Peki Djiku ve Fred, Fenerbahçe ile bu sezon neler yaptı?

Fenerbahçe, sezon başında kadrosuna Brezilyalı yıldız Fred için Manchester United'a 9.7 milyon euroluk bonservis bedeli ödedi. Başarılı futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Fenerbahçe, Alexander Djiku için bonservis bedeli ödemedi. Sarı lacivertli takım, Fransız takım Strasbourg'la sözleşmesi sona eren Djiku ile bir yılı opsiyonlu 4 senelilk sözleşme imzaladı. 

Fred Fenerbahçe formasına alıştı

Fenerbahçe ile 4 senelik sözleşme imzalayan Fred, sarı lacivertli formayı 14 kez sırtına geçirdi. Bu karşılaşmalarda gol kaydedemeyen 30 yaşındaki futbolcu, 5 asiste imza attı. Kariyeri boyunca bir sezonda en fazla 6 asist yapan Fred, Fenerbahçe formasıyla 14 maçta 5 asiste ulaştı. Brezilyalı yıldız orta saha, Konferans Ligi'nde 3 maçta 4 asiste imza attı.

İlk maçında gol atmıştı ama...

Fenerbahçe formasını ilk kez Trendyol Süper Lig'deki Samsunspor maçında giyen başarılı merkez orta saha, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti. Golün sevincini yaşayan Fred, VAR'ın uyarısı sonrası maçın hakemi Volkan Bayarslan tarafından ofsayt sebebiyle golü iptal edildi.

Fred sakatlandı Fenerbahçe'nin serisi bitti

Fenerbahçe'nin Trendyol Süper Lig'de Pendikspor'u deplasmanda 5-0 mağlup ettiği maçın 9'uncu dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Fred, takımını yalnız bıraktıktan sonra 3 maçta da galibiyet gelmedi. Fenerbahçe sırasıyla; Trabzonspor'a 3-2 ve Ludogorets'e 2-0 yenildi. Adana Demirspor'la 0-0 berabere kaldı.

Alexander Djiku savunmanın lideri oldu

Sezon başında Fransa Ligue 1 takımı Strasbourg'tan bedelsiz olarak Fenerbahçe'ye katılan Alexander Djiku, Kanarya ile 16 maça çıktı ve 1 kez gol sevinci yaşadı. Becao ile birlikte stoper mevkisinde başarılı performans sergileyen Djiku, savunmanın liderlerinden oldu.

İlgini Çekebilir
Ali Koç’tan Dilan-Engin Polat ve Lamine Diack açıklaması! Tuzlaspor...
Habere Git

Djiku sakatlandı stoper mevkii değişti

Alexander Djiku, Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde 3-1'lik skorla kazanılan Ludogorets maçında sakatlık yaşamıştı. Ganalı stoperin sakatlığı sonrasında stoper mevkisinde Samet Akaydın, Jayden Oosterwolde ve genç stoper Yusuf Akçiçek görev aldı. Rodrigo Becao, Serdar Aziz ve Alexander Djiku'nun sakatlığı sonrası Fenerbahçe'de tek stoper orjinli futbolcu Samet Akaydın kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler