Fred'in İptal Edilen Golünde Karar Doğru Mu? TRİO Ekibi Değerlendirdi

Burak Alaca
22.08.2023 - 01:02 | Son Güncellenme: 22.08.2023 - 01:36

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin deplasmanda Yılport Samsunspor'u 2-0 mağlup ettiği maçtaki kritik hakem hatalarını TRİO ekibi yorumladı.

Fred'in İptal Edilen Golünde Karar Doğru Mu? TRİO Ekibi Değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Yılport Samsunspor'u 2-0 mağlup ettiği maçtaki hakem hatalarını beIN Sports'ta yayınlanan TRİO programında eski hakemler; Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım yorumladı.

Fred'in golünde ofsayt var mı?

Fenerbahçe'nin 72. dakikada Fred'in ayağından bulduğu ve ofsayt gerekçesi ile iptal edilen golü değerlendiren Bülent Yıldırım "Bu talihsiz bir ofsayt. İkincisi VAR protokolünde belirlenen, eğitimleri verilen bu atak başlangıç fazının içinde mi değil mi? Teori der ki top Fenerbahçe takımında çok kalmış olsaydı, en son golle sonuçlanan atağın başında, golle sonuçlanan veya penaltıyla sonuçlanan fazın başlangıcını vs, vs gidiyor. Atak fazı ne zaman biter? Bir çok net bir şekilde topu uzaklaştıracaksınız. Net ve açık bir şekilde. İki, size sıkışık alanda pres yapan hiç bir rakip olmadan topu başka bir alana ulaştırmanız lazım. Tehlikeli bölgeye değil. 5 numaralı uzaklaştırmaya çalıştı. Karşısındaki ouyncunun orada olduğunu biliyor. Atak fazı devam ediyor. Hala uzaklaştıramadılar. Alan kapalı, topu hala tehlikeli bölgeden çıkaramadılar. VAR kuralları çerçevesinde, ifade etmeliyim ki bu atak fazı devam etmektedir. VAR kararı doğru." dedi.

"Gol verilmesi daha doğru olurdu"

Fred'in golünü değerlendiren bir diğer eski hakem Bahattin Duran "Atak fazı devam ediyor. Samsunsporlu oyuncu direkt pres altında. Atak başlangıç fazı hala devam ediyor. Benim için tek nokta şu. Sınırda bir pozisyon. Pres altındaki oyuncu pası verdi, Samsunsporlu oyuncu topu aldı. Artık kontrol altına aldı. Devam etti. Zaten şu pres olmasa konuşacak bir şey yok. Kötü bir pas verdi.  Samsunsporlu oyuncu pası verdikten sonra 3 kişinin presi altında kalsaydı aynı fikirdeydim. VAR hakemini hiçbir şekilde eleştirmem. Oyuncu topu kontrol etti. Futbol ne bekliyor? Benim mentaliteme göre futbol gol bekliyor. Samsunsporlu oyuncu topa hakim oldu. Üçüncü adımında pres yedi ve topu kaldırdı. Burada gol verilmesini daha doğru olurdu. Ama söylüyorum sınırda bir pozisyon." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Cengiz Ünder korkuttu!.
Habere Git

Deniz Çoban'ın pozsiyona dair yorumu ise "Atak başlangıç fazını tarif ederken bu subjektif konudur. Kişiden kişiye göre değişir. Futbol ne bekliyor yaklaşımı benimsenir. Yorum gerektiren pozisyon. Protokol bu cevazı masada oturan Hakan Ceylan'a vermiş. Atak başlangıç fazı bitmemiş demiş. Ben de kendi penceremden baktığımda protokolde yazan top kontrolü şeklinde sonuçlanmayan bir kurtarış, top uzaklaşmıyor, ilk kafa vuruşundan itibaren atak başlangıç fazı bitmiş diyemeyiz. Sonra atak devam ediyor. Oyuncu baskı altında olduğu için sağlıklı bir şekilde çıkaramadı ve topu çıkaramadı diyorsanız atak başlangıç fazı bitmemiştir. Hakemin kararı daha doğrudur yorumundan hareketle, beyazlı oyuncu baskı altında takım arkadaşına veremediği bir pas var. Bahattin Hocam da "Oyuncu topu kontrol altına aldı, baskı altında değil. İsterse uzaklaştırabilirdi" şeklinde oldu.

72. dakikada iptal edilen Fred'in golünde ofsayt kararı doğru mu?

Bület Yıldırım: Evet

Deniz Çoban: Evet
 

Bahattin Duran: Hayır

Senin için hazırladığımız haberler