Fenerbahçeli Fred'in Golünün İptal Edilmesi Doğru Mu? Kural Ne Diyor?

21.08.2023 - 23:21 | Son Güncellenme: 22.08.2023 - 00:08

Fenerbahçe'nin yeni transferi Fred'in Samsunspor'a attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İptalin nedeni atak fazzının bitmemesi. İşte detaylar.

Fenerbahçeli Fred'in Golünün İptal Edilmesi Doğru Mu? Kural Ne Diyor?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında Samsun’da oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçında  Fred'in attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Atak başlangıcını baz alan hakemler golü geçersiz saydı. Ancak atak bitti mi bitmedi mi tartışmasının da beraberinde geldi. 

Atak başlangıç fazzı bozulmadı

VAR incelemesinin ardından atak başlangıç fazında Tadic’in ofsayt olması nedeniyle gol iptal edildi. Ancak Tadic’in ofsayt pozisyonu sonrasında top Samsunsporlu bir oyuncuya kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, hakemler oyuncunun baskı altında kalıp topu kaybettiğine hükmettiği için atak başlangıç fazzının bozulmadığına karar verip, golü ofsayt saydı.

Topa rahatça hükmetmesi gerekiyor

Geçen yıl uygulanmaya başlayan kurala göre atak başlangıç fazının bitmesi için topun atak yapan takımdan savunma yapan takıma geçmesinin ardından, topu alan oyuncunun sıkı bir baskı altında kalmaması gerekiyor. Yani topa tamamen rahatça hükmetmesi gerekiyor.  

İlgini Çekebilir
Manchester United taraftarının Fred öfkesi
Habere Git

VAR, atağın bitmediğine hükmetti

Kurala göre Samsunsporlu oyuncu topu kaptıktan sonra rahatça sürüp ayağından çıkarması gerekiyor. Bu durumda topu kaptırsaydı atak fazzı bitmiş olacak ve sonrasında gelen gol iptal olmayacaktı. Ama VAR, Samsunsporlu oyuncaya anında Fenerbahçe'den birden fazla oyuncunun pres yapması nedeniyle atak fazzının bitmediğine hükmedip golü geçersiz saydı.

Yabba Dabba Doo sevinci de iptal oldu!

Golün iptaliyle Fenerbahçe'nin yeni transferi Fred'in gol sevinci de kursağında kaldı. Sarı Lacivertli kulüp Fred'in transfer duyurusunu ünlü çizgi flm karakteri Fred Çakmak'ın taşın sevinçlerinde kullandığı "Yabba Dabba Doo" sözüyle yapmıştı.

İlgini Çekebilir
Fred KAP'a bildirildi! İşte sözleşme detayları ve bonservisi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler