Fuat Çapa açıkladı! Kameni gelmiyor! Genç futbolcuya Beşiktaş talip...

30.01.2019 - 15:38 | Son Güncellenme: 30.01.2019 - 18:38

Fuat Çapa açıkladı! Kameni gelmiyor! Genç futbolcuya Beşiktaş talip...

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, transfer gündemine dair önemli açıklamalarda açıklamalarda bulundu.

Fuat Çapa; Cenk Gönen, Tarık Çamdal ve Fenerbahçe'de kadroda yer almayan Carlos Cameni'nin transferi hakkında da konuştu. 

Çapa, genç orta saha Mehmet Özcan'a da Lile ve Beşiktaş'tan teklif geldiğini ifade etti.  İşte detaylar...

Radyaspor'da Salim Manav'a konuşan Çapa'nın değerlendirmeleri şöyle:

İlk yarıda görev alan çocuklar bu kulübün geleceği. Onlardan bu sezon içerisinde de faydalanabildiğimiz kadar faydalanmayı düşünüyoruz. Eskişehirspor altyapıya yatırıma devam edecek. Bu tarz yatırımlar sayesinde Eskişehirspor düzlüğe çıkabilir.

Hatta bizim yorganımız çok çok daha uzun olmak zorunda. Transfer yaparken maddi anlamda haddimizi bilerek adımlar atmak zorundayız. Transferler yaparken de genç oyuncularımızı da düşünmek zorundayız.

Transfer sezonunda bir çok ismin Eskişehirspor ile anılması normal. Ancak biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. 

Kameni...

Kameni konusunda gerçekçi olmamız lazım. Bildiğim kadarıyla Fenerbahçe'de sezon sonunda sözleşmesi bitecek. Fenerbahçe'deki sözleşmesini bırakıp da bize geleceğini düşünmüyorum. Maliyeti yüksek oyuncuları alıp daha sonra maddi anlamda sıkıntı yaşamamamız lazım. Geçmişte maliyeti yüksek oyuncular alındığı için Eskişehirspor kulübü 2,5 yıl transfer yapamadı.

Cenk Gönen Türkiye'de kendisini ispatlamış bir isim. Kariyerinde Beşiktaş ve Galatasaray olan bir kaleciden bahsediyoruz. Bizim istememiz veya oyuncunun istemesi ile bu işler olmuyor. Maddi imkanların da oluşması gerekiyor.

Tarık Çamdal Eskişehir'de sevilen bir isim. Tarık'ın oynadığı mevkilerimizde bizim yeterli seviyede oyuncularımız var. Bu mevkilere takviye yapmayı düşünmüyoruz. Tarık Çamdal'ın oynadığı pozisyonlardan daha ziyade diğer mevkilere takviye yapmamız gerekiyor.

Adana Demirspor'dan bize oyuncu geleceğine dair bana en ufak bir duyum gelmedi. Bir bilgim de yok.

Gençlerbirliği'nin kadrosu bana göre bu ligin üstünde bir kadro. İlk yarıda göstermiş oldukları performans ve aldığı puanlarda ortada. Ancak biz de iç sahada ettiğimiz mücadele ve aldığımız sonuçlar konusunda bir başarıya sahibiz. Bir de üstüne transfer yasağımız kalktı. Bugünden itibaren daha alternatifli bir kadromuz olacak. Takım içerisinde ciddi oranda rekabet artacağı için kalite de ön plana çıkacak. Bizim de tercih şansımız daha fazla olacak. Artık bende artık saha içerisine daha çok konsantre olabileceğim. İnanın sadece futbol konusunda işlerle uğraşmayı çok özledim.

İbrahim Halil, Fıratcan ve Bedirhan'ın sözleşmelerinin bu sezon sona ereceği doğru. Biz kulüp olarak sözleşme uzatmak isteyeceğiz. Onlar bizim geleceğimiz adına önemli isimler.

Eskişehirspor ile benim sözleşmem sadece kağıt üzerinde değil. Benim Eskişehirspor ile sözleşmem gönülden. Kağıt üzerindeki imzaların bir bağlayıcılığı yok. Bize ihtiyaç olduğu sürece de görevimizin başında dururuz.

Cemali dışında çok fazla oyuncumuz teklif aldı. Kadromuzda 8 oyuncu transfer teklifi aldı. Artık alternatifli bir kadromuz olacağı için değerini bulan oyuncuyu satabiliriz. Bazı şeylere mecbur değiliz. Kulübün faydaları doğrultusuna göre hareket edeceğiz. Herkesin tahmin ettiğinden çok çok fazla teklifler var. 

Mehmet Özcan Lille iddiaları da doğru. Beşiktaş'ın talip olduğu konusu resmi bir teklif değil ancak bazı telefon görüşmelerinin olduğu da bir gerçek. Futbolda imza atılmadığı sürece hiç bir şey kesin değildir. Yorum yapmak çok doğru olmaz.

Senin için hazırladığımız haberler