Fuat Çapa, 2018 Dünya Kupası öncesi konuştu: Favori...

14.06.2018 - 14:20 | Son Güncellenme: 14.06.2018 - 17:20

Teknik direktör Fuat Çapa, 2018 Dünya Kupası öncesi değerlendirmelerde bulundu, favori takımını açıkladı.

Fuat Çapa, 2018 Dünya Kupası öncesi konuştu: Favori...

Teknik direktör Fuat Çapa, Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çapa, turnuvadaki favori takımlar hakkında konuştu. Ayrıca Çapa, Belçika’yı analiz etti.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fuat Çapa’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Dünya Kupası denilince aklına ne geliyor?

Futbola teknik adamlar olarak biraz farklı gözle bakıyoruz, o şekilde maçları izliyoruz. Dünya Kupası deyince aklıma oyun felsefeleri geliyor. Her turnuvada farklı oyun sistemleri doğuyor, deneniyor. Yeni çıkan oyuncular, beklentinin üstünde ve altında kalan oyuncular bu turnuvada da olacaktır.

Fuat Çapa'nın Dünya Kupası'ndaki favori takımı hangisi

Son hazırlık maçlarına baktığımızda bu turnuvada da Almanya iyi bir favori. İspanya, Belçika, Brezilya ve Arjantin de favoriler arasında. Şampiyonluk yarışı bu takımlar arasında geçecektir.

VAR sistemi Dünya Kupası'nda faydalı olur mu?

VAR sisteminin faydalarını bu turnuvada göreceğiz. Bugüne kadar bazı ülkeler ve turnuvalarda testler yapıldı. Bizde de 1.Lig Play-Off maçlarında yapıldı. Her pozisyonda bu sisteme başvurulmuyor, daha çok penaltı gibi kritik pozisyonlarda kullanılıyor. Hakem hatalarının büyük bir bölümü ortadan kalkacaktır.

Fuat Çapa'dan Belçika analizi: Defansif sıkıntı çekecektir

Belçika ile ilgili beklentiler çok fazla. Dünya futbolunun gündeminde olan 3-4 oyunculara sahipler. Belçika defansif anlamda sıkıntı çekecektir. Lukaku, Hazard, De Bruyne, Mertens gerçekten kaliteli futbolcular ancak bu ekiple oynanan hazırlık karşılaşmalarında bir sistem sorunu olduğunu gördük.

Senin için hazırladığımız haberler