Fuat Çapa Galatasaray maçı öncesi iddialı! Galibiyet için...

07.02.2020 - 19:24 | Son Güncellenme: 07.02.2020 - 19:24

Pazar günü Galatasaray ile karşı karşıya gelecek Kasımpaşa'da teknik direktörü Fuat Çapa, Radyospor'a konuştu. Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Fuat Çapa, Galatasaray maçına galibiyet için çıkacaklarını vurguladı.

"Daha önce de burada çalıştım"

Kasımpaşa'ya gelişi hakkında konuşan Fuat Çapa, "Pazartesi günü Kasımpaşa'yla görüştük. Birlikte çalışma kararı aldık. Burası bizim bildiğimiz bir camia. Kulübün gelecekteki hedeflerini biliyoruz. Daha önce de burada çalışmıştım. O zamanki şartlar ve hedefler başkaydı. 2010-2011 sezonu ile bu sezonki durumu kıyaslamak mümkün değil. Biz de beklentilerin üstünde performans sergilemiştim. Bu da kariyerime Türkiye'de devam etmeyi olanak sağladı." dedi."

"Değişime ihtiyaç vardı"

Takımın devre arasında birçok transfer yaptığını vurgulayan Fuat Çapa, "Bu kadar çok değişikliğin olduğu bir dönem olmamıştır Kasımpaşa'da. Demek ki böyle bir değişime ihtiyaç vardı. Haris Hajradinovic'in cezası var. Sadiku, Pavelka ve Koita ise sakat. Galatasaray'ın neler yapabileceğini herkes biliyor. Bizim neler yapabileceğimiz soru işareti olarak görünüyor. 3 günlük süreçte olumlu şeyler gördük. Çok sayıda yeni oyuncunun olması sürpriz gibi görünse de olumlu olması için elimizden geleni yapacağız. Galatasaray'ı biz tanıyoruz ama onlar bizi o kadar tanımıyor. Kasımpaşa'yı en kısa zamanda istenilen seviyeye getireceğiz ve sezonu iyi bir yerde tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Quaresma takıma liderlik yapıyor"

Quaresma'nın takıma liderlik yaptığını söyleyen Çapa, "Bundan sonraki her maça galibiyet için çıkacağız. İkinci devre daha sert geçiyor. İşin ciddiyeti daha fazla artıyor. Şu anda ligde her takımın hedefi var. Quaresma'nın takım içindeki davranışı olumlu. Ona da yardımcı olmaya çalışanlar var. Takıma liderlik yapacak oyuncu sayımız çok fazla." dedi.

Kasımpaşa'nın savunma sorunları hakkında

Kasımpaşa'nın savunmadaki sorunları hakkında konuşan Çapa, "Bir şeylerin değişmesi gerekiyordu. Bundan dolayı kadromuzdaki savunma hattı değişti. Uyum süreci beklentimizin üzerinde" dedi.

"Galatasaray'ın rekabet ortamı farklı"

Sekidika'yı Eskişehir'e kazandırması hakkında değerlendirmelerde bulunan deneyimli teknik adam, "Sekidika'nın yanı sıra Türkiye'ye Jimmy Durmaz'ı da ben getirmiştim. Ahmet Çalık'ı da ilk kez ben oynatmıştım. Galatasaray'ın rekabet ortamı çok farklı." ifadelerini kullandı.

"Kilo sorunları vardı"

Fuat Çapa Gohou'nun kilo sorunları olduğunu söylerken söyleşisini şu sözlerle bitirdi:

Gerard Gohou oynayabilecek seviyeye gelmedi. Son olarak Kasım ayında forma giymişti. İlk geldiği gün ile şimdi arasında çok fark var. Az önce onunla toplantı da yaptım. Kilo sorunu vardı. Şu an iyi durumda. İhtiyaç olması durumunda forma giyebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler