Fuat Çapa: 'Lille yetkilileri Mehmet Özcan hakkında bilgi aldı'

11.02.2019 - 18:45 | Son Güncellenme: 11.02.2019 - 21:45

Fuat Çapa: 'Lille yetkilileri Mehmet Özcan hakkında bilgi aldı'

Son dakika haberine göre Fransa Ligue 1 ekibi Lille, Eskişehirsporlu Mehmet Özcan için transfer teklifi sundu. İşte detaylar...

Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşan Eskişehirspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, sakatlık nedeniyle 10 kişi kalan rakibi karşısında centilmenlik örneği göstererek futbolcusu İbrahim Halil Öner'i oyundan aldı.

Fuat Çapa, Karabükspor maçı, Emre Güral, Jese ve Mehmet Özcan'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Çapa, "Lille yetkilileri bizimle temasa geçti. Mehmet Özcan hakkında bilgi aldılar" dedi.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Fuat Çapa, "Maçtan önce oyuncularımıza 'bu maçta rakibe saygı duyarak mücadele edin' demiştim. Biz de 2-3 hafta öncesine kadar aynı durumundaydık. Karabükspor'un neler yaşadığını çok iyi biliyoruz. 3 oyuncu değişiklik haklarını kullanmışlardı. Maçın bitimine 10 dakika civarında bir süre varken bir oyuncuları sakatlandı. Gidip durumunu öğrendim ve 'kesinlikle devam edemez' dediler. Ben de kulübeye dönüp 'İbrahim'i oyundan alacağız' dedim. Bunun nasıl bir duygu olduğunu yaşamayan bilemez. Biz bu sene deplasman maçlarında çok kaybettik. Rakip takım taraftarları 'Eskişehirspor kümeye' diye tezahürat yaptıklarında oyuncularım hıçkıra hıçkıra ağlayarak soyunma odasına gidiyordu. Biz sadece olması gerekeni yaptık. Biz ödül falan alırız diye düşünerek bu hareketi yapmadık. Yapmamız gerekiyordu, yaptık" dedi. 

Çapa sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ferhat Kiraz arka adalesinde çekme hissetmişti. Oyuna da devam edebilirdi ancak kendisini riske etmek istemedik.Mevlüt 3 hafta daha takımdan uzak kalacak. Çok yoğun tempoda maçlar oynadık. Genç oyuncularımızdaki etkilileri de ortaya çıkmaya başladı. Bunları engellemek adına çalışıyoruz. Milli aradan önce çok zor bir 5 maça çıkacağız. Bu 5 maç bizim hedeflerimizi belirleyeceğimiz süreç olacak.Jesse çok önemli bir yetenek. Sağ açık, sol açık ve forvet arkasında oynayabilen 22 yaşında bir arkadaşımız. Biz kendisine bu hafta sol açık pozisyonunda görev verdik. Çok katkısını da gördük. Türkiye'deki futbol yapısına müsait bir yapısı var. Kendisini sezon başında kadromuza katmıştık ancak lisans problemine takılmıştı"

"Eskişehirspor taraftarları beklentilerin çok çok üzerine çıktı. Bu sezon yaptıklarıyla yine herkesi kendilerine hayran bırakıyorlar. Bunu Karabükspor deplasmanında bir kez daha yaptılar. Maç öncesinde, maç esnasında ve sonrasın da hem bize hem de Karabükspor'a çok güzel moral verdiler. Eskişehirspor taraftarı diğer illere ve camialara da örnek oluyorlar. İnşallah böyle güzellikler artarak devam eder"

"Erdal Aktari daha önce Türkiye'ye gelmiş bir oyuncu. Kayserispor'da oynamış ama Türkiye'ye adapte olamadığı için başarılı olamamış. Adaptasyon sürecini Eskişehir'de çok kolay atlattı. Kendisi saha içinde çok başarılı bir isim. Saha dışında da tam bir beyefendi. Eskişehirspor ve Türk futboluna çok şeyler katıyor. Bir stoper olmasına rağmen gol de atması güzel şey. Daha önceden duran toptan gol atamadığımıza dair eleştiriler alıyorduk. Erdal iki golünü de duran toptan buldu. Ben kendisine inanıyor ve güveniyorum"

"Mehmet Özcan sezon başından bu yana çok ama çok gelişti. Çok iyi bir profesyonel. Ne zaman neyi yapacağını en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Kendisini geliştirmek adına kitaplar okuyor. Kendi mevkiinde oynayan oyuncuları izliyor ve onlardan bir şeyler kapmaya çalışıyor. Ben kendisi ile sık sık görüşüyorum. Doğrularını ve hatalarını sık sık iletiyorum. Lisans problemi çözüldükten sonra tecrübeli oyuncular ile beraber oynaması da Mehmet'e katkı sağladı. Sezon sonuna kadar mevcut futbolunun üzerine yüzde 35-40 civarı daha ekleyebilir diye düşünüyorum. Mehmet Özcan bizi yurt dışında başarı ile temsil edecektir. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Lille yetkilileri bizimle temasa geçti. Mehmet Özcan hakkında bilgi aldılar. Mehmet Özcan, Mehmet Feyzi Yıldırım ve Mevlüt Çelik için Almanya'dan da teklifler var. Sadece bir takım da değil. Oyuncularımızı takip ediyorlar ve izliyorlar. Almanya Bundesliga takımları oyuncularımız ile ciddi şekilde ilgileniyor. 15 Nisan tarihinden sonra bu oyuncular için girişim yapacaklarını da söylediler. Biz oyuncularımız için en doğru ne ise oturup ona birlikte karar vereceğiz"

"Emre Güral sahalara dönmeyi çok istiyor. Alanyaspor'dan ayrıldıktan sonra sadece bireysel idmanlar yapmış. Hazır hale gelmesini bekliyoruz. Başakşehir'den kiralanan iki oyuncu Mete Kaan Demir ve Harun Kahraman genel olarak değerlendirecek olursak bizim altyapımızdaki oyuncuların önünde. Başakşehir'i tebrik etmek lazım. 1,5 yıl bizimle olacaklar. Çok iyi oyuncular. Hazır olunca biz de forma verip sahaya süreceğiz"

Senin için hazırladığımız haberler