Fuat Çapa'dan Emre Kuday açıklaması! Fenerbahçe...

12.06.2019 - 17:47 | Son Güncellenme: 12.06.2019 - 17:47

Fuat Çapa'dan Emre Kuday açıklaması! Fenerbahçe...

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig ekibi Eskişehirspor'da görev alan ve başarılı bir serüven geçiren Fuat Çapa'dan açıklamalar geldi. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Fuat Çapa şu ifadeleri kullandı: 

 

'Eskişehirspor'dan haber bekliyorum'

"Eskişehirspor bir kongre sürecinden çıktı. Yeni sezon öncesinde zor bir süreç kendilerini bekliyor. Ben görev alan son antrenör olarak geçmiş sezon ile ilgili bir rapor hazırlayıp kendilerine sundum. Sonra araya bayram süreci girdi. Yöneticiler şu anda puan silme tehlikesi olan dosyalarla, mevcut kadroda olup da sözleşmesi sona eren futbolcularla görüşüyorlar. Bayramdan sonra görüşeceğiz denilmişti, şu an sadece haber bekliyorum"

 

'Hedef kovalamak mümkün değil...'

"Biz geride bıraktığımız sezonda Eskişehirspor'da kupa maçları dahil toplamda 38 oyuncuya resmi maçlarda forma verdik. Sezon devam ederken idmana çıkan futbol sayısı ortalama 35 civarıydı. Sezon boyunca 60 tane farklı oyuncuyu idmanlarda izlemiş ve takip etmişim. Bu rakamlar sağlıklı bir ortamın olmadığını gösterir. 30 maçında üzerinde oynayan sadece Mehmet Özcan var. 25 maçın üzerinde forma giyen oyuncu Mehmet Özcan'ın dışında sadece 3 oyuncu daha var. Böyle bir ortamda hedef kovalamak mümkün değil. Hedefi olan kulüpler 28 kişilik bir kadro ile hedef kovalarlar"

 

'Taraftar neyi istiyorsa ben de onu istiyorum!'

"Benim Eskişehirspor'dan beklentilerim bir taraftar ile aynı beklentiler. Bu beklentiler nelerdir, kulübün standart işleyişe geri dönmesi, hedef belirlenmesi gibi beklentiler. A Milli Takımımızın çok iyi sonuçlara imza attığı bir dönemde Ümit Milli Takımın oynamış olduğu oyun ve aldığı sonuçlar tatmin edici değil. Bizim Ümit Milli Takımımızın oynamış olduğu oyun  altyapıdaki potansiyeli yansıtmıyor. Demek ki bazı şeyler doğru gitmiyor"

 

'Transfer yasağı kaldırılmayacaksa Mehmet Özcan devam etmeli'

"Eskişehirspor'a vermiş olduğum raporda 'Mehmet Özcan satılıp transfer tahtası açılacaksa satılabilir' yazıyordu. Bu benim kişisel düşüncemdir. Eğer bu transfer yasağı kaldırılamayacaksa Mehmet'in en az 1 sezon daha Eskişehirspor'da devam etmesi gerekiyor. Son kararı elbette Eskişehirsporlu yöneticiler verecektir ama kulübün önünü açacak bir teklif gelmediği sürece de Mehmet satılmamalı"

 

Emre Kuday için Fenerbahçe iddiası

"Emre Kuday'ı Fenerbahçe'nin istediğine dair haberleri ben de okudum. Fenerbahçe'nin gerçekten bir ilgisi var mı bilmiyorum. 17 yaşında gelişime açık bir oyuncu. Henüz bir Cemali Sertel veya Muhammet seviyesinde değil. Eskişehirspor son yıllarda altyapısından önemli futbolcular yetiştirmiş bir kulüp. Fenerbahçe gibi kulüplerin bir çok kulübün altyapılarını takip etmeleri çok normal. Emre ile ilgili biz yönetime sadece sözleşme imzalanmalı tavsiyesinde bulunabiliriz. Sözleşme imzalayıp imzalamamak tamamen yönetime kalmış bir şey. Eskişehirspor'un kurtuluşu altyapıdadır. Kendilerini o kulübün bir parçası olarak gören oyuncularla yola devam edilmesi gerekiyor"

 

Buğra Çağlıyan sözleri...

"Buğra Çağlıyan henüz 15 yaşında ve gerçekten önemli bir yetenek. U15 Milli Takımında da görev alıyor. Eskişehirspor'un altyapı takımlarında Buğra gibi nice isimler var. Sözleşme imzalaması onun için bir başlangıç olmalı ve gelişim sürecini doğru bir şekilde devam ettirmeli. 15 yaşında bir futbolcu ile sözleşme imzalandıysa altyapı sorumlusu çok olumlu raporlar vermiş demektir"

Senin için hazırladığımız haberler