Fuat Çapa'dan flaş açıklama: "Eskişehirspor'un yaşaması için son çağrı..."

21.12.2018 - 23:56 | Son Güncellenme: 21.12.2018 - 20:56

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, kulübün resmi internet sitesinden "Bu çağrı Eskişehirspor’un hayatta kalabilmesi adına sizlere son çağrıdır." başlıklı bir açıklama yaptı.

Fuat Çapa'nın açıklamaları şu şekilde:

Değerli Eskişehirsporlular, Eskişehirspor’a hizmet vermiş olanlar ve tüm sporseverler,

Bundan önce defalarca yazdım, söyledim. Artık herkes biliyor. Anadolu futbolunun yıldızı Eskişehirspor yok olmanın eşiğinde, belki bir daha parlamayacak. Geçtiğimiz Temmuz ayında Eskişehirspor’a geldiğimde, hayallerime kavuştuğumu söyledim. Hala da öyle düşünüyorum. Ne var ki daha sonra olanlar hayal ettiğimiz, planladığımız gibi olmadı. Bulunduğumuz ligin üzerinde kaliteli bir kadro kurduk. Hem kadroyu inşa ederken hem hazırlık döneminde gece gündüz çalıştık. Ancak ne var ki Eskişehirspor’un önceki sezonlardan kaynaklanan borçları yüzünden geleceği tehlikeye düştü. Daha önce siyah kırmızı formamızı giyen futbolcu arkadaşlarımızdan bazıları muvafakat vermediler. Neyse ki altyapımızdan yetişen gençlerimiz var. Onlarla devam ettik yola.

Lisansları çıkarmak adına son tarih olan 31 Ağustos gecesi bile Eskişehirspor’dan ayrılmayı düşünmedim. Sözleşmeli futbolcularımız da son ana kadar bizimle beraber bekledi. Sözleşmelerini feshetmediler. Dahası önceki sezonlarda Eskişehirspor için ter dökmüş futbolcu kardeşlerimize ulaştım, konuştum. Sağ olsunlar kimisi bizi anladı. O gecenin öncesinde ve sonrasında yakınlarımdan, futbol dünyasından bana tavsiye verenler oldu. Kariyer dediler, profesyonelsin dediler. Hepsinin iyi niyetine inanıyorum. Ama Eskişehirspor’u, bu camiayı, taraftarı tanımıyorlardı. Benim için Eskişehirspor’un hayatta kalmak için direnmesine katkıda bulunmak her türlü kariyer planlamasından üstündeydi.

Bu süreçte Eskişehirspor’un en azından günlük ihtiyaçları karşılansın diye çeşitli kampanyalar düzenlendi. Eskişehirspor’a destek veren bütün Eskişehirlilere teşekkür borcumuz. Ancak kulübün asgari giderleri bile toplanan miktarların çok üzerinde. Problemin bu tür kampanyalarla çözülemeyeceğini bilenler de desteklerinden kulübü mahrum bırakmış durumdalar.

Sonuçta belki bu manzarada bir çözüm bulunur diye Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Umalım ki kongre süreci Eskişehirspor için hayırlı olsun.

Şu ana kadar ikinci yarıda ligde kalmak adına yeni bir başlangıç yapabilecek puandayız. Eskişehirspor geçtiğimiz yaz döneminde anlaşma sağladığı futbolcuları sahaya çıkarırsa varoluş savaşını kazanacaktır. Bu futbolcuların müsabakalarda oynayabilmesi ve Eskişehirspor’un ligde tutunabilmesi adına önümüzdeki kış transfer dönemi içerisinde transfer iznine ihtiyaç duymaktayız. Daha önce formamızı giymiş bütün futbolcularımızın bu zor durumu anlayacağından eminim. Aksi takdirde, Eskişehirspor yok olmanın eşiğine gelecektir. Artık hiçbir güç ve çaba, arzu etmediğimiz bu sonun gelmesini engelleyemez.

Benim, yardımcılarımın, futbolcularımın gücü sınırlı. Bugüne kadar, tüm bu zorlukları çekmemizin tek sebebi büyük Eskişehirspor’u ayakta tutabilmekti. Bu direncimize devam etmek istiyoruz. Bu zorlu süreci mutlu günlere taşıyabilmek adına sizlere son bir çağrı yapıyorum.

Eskişehirspor’a hizmet vermiş olan tüm kardeşlerim;

Bu çağrı Eskişehirspor’un hayatta kalabilmesi adına sizlere son çağrıdır.

Senin için hazırladığımız haberler