Fuat Çapa'dan şampiyonluk, Gençlerbirliği ve Play-Off sözleri!

12.05.2018 - 23:27 | Son Güncellenme: 12.05.2018 - 23:48

Fuat Çapa'dan şampiyonluk, Gençlerbirliği ve Play-Off sözleri!

Türkiye Ligi’nin deneyimli teknik adamlarından biri olan Fuat Çapa spor gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Süper Lig’deki şampiyonluk yarışı, Spor Toto 1. Lig Play-Off maçları ve bir dönem görev yaptığı Gençlerbirliği’nin küme düşmesini değerlendiren Çapa, VAR sistemine de değindi.

Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fuat Çapa’nın açıklamaları şu şekilde;

"Galatasaray yüzde 90 şampiyon diyebiliriz"

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de artık yüzde 90 şampiyon oldu diyebiliriz. Bunu; şu an sadece puan tablosu olarak değil, oyuncuların sahadaki coşkularından da gözlemleyebiliyoruz.

"Fatih Terim, sezona damgasını vurdu"

Fatih Terim Hoca, oluşabilecek tüm baskıları oyuncularından uzak tutuyor. İşlerine çok iyi bir şekilde konsantre olmuşlar. Eğer herhangi bir şanssızlık yaşamazlarsa Galatasaray şampiyon artık. Sezona damga vuran teknik direktör Tudor'dan sonra göreve gelen Fatih Terim, elindeki kadroyu maksimum verimde kullandı.

Süper Lig'de dikkat çeken takımlar...

Sezon sıralaması sezon başında beklenildiği gibi geçti. Demir Grup Sivasspor istikrarlı bir sezonu geride bıraktı diyebilirim. Diğer takımlar aralıklı periyotlarla başarılı oldu. Ligin ilk devresinde örneğin; Göztepe ve Kayserispor… Ancak; ligin ikinci devresinde ise ilk devredeki performanslarının gerisinde kaldılar.

"Göztepe, Süper Lig'in en çok dikkat çeken takımı"

Göztepe adına Spor Toto Süper Lig’de ilk sezon. Futbolda bir kural vardır. Lige yeni gelenlerin ilk hedefleri ligde kalmak olmalı. Evet, Sivasspor da başarılı. Ama Göztepe uzun yıllardan sonra Süper Lig’e geldi ve ligde kalmak bir yana, çok başarılı bir sezon geçirdiler. Taraftarı ve yönetimiyle Süper Lig’in en çok dikkat çeken takımı bence Göztepe.

Gençlerbirliği'nin küme düşmesi ve kurtuluş planı

Gençlerbirliği Kulübü’nün küme düşmesi, rahmetli İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda olması futbolseverleri üzdü. Tabii ki bizleri de üzdü. Gençlerbirliği, Türkiye’de her anlamda örnek alınan bir yapıya sahipti. Ekonomik gücü ve altyapısıyla Türkiye’de örnek gösteriliyordu. Eğer tekrar kendi kimliğine döner ise gelecek sezon Spor Toto 1. Lig’de 1 numaralı şampiyonluk adayıdır. Ancak; yarından itibaren geleceğin yapılanmasına başlanması lazım. Ayrıca camiada tekrar birliğin oluşması gerekiyor.

Hangi takım Süper Lig'e yükselen son takım olacak?

Spor Toto Süper Lig’e yükselen kim olur? Bunu şu an söylemek çok zor. İlk karşılaşmalarda ev sahibi takımlar, taraftar desteğiyle skor avantajı elde etti. Boluspor’un play-off tecrübesi var geçtiğimiz sezondan. Köklü bir camia, şehir takımı… Bütün bu avantajlarını eğer kullanabilirse Boluspor bir adım dönde.

Rizespor ve Ankaragücü Süper Lig’e hazır mı?

İki takım da artık Süper Lig’de mücadele verecek. Hem Rizespor’un hem de Ankaragücü’nün teknik direktörler, Süper Lig’de görev yapmış teknik adamlar. Mutlaka transfer isteyeceklerini düşünüyorum. Her 2 hocada süper ligde görev yapmış arkadaşlar. Mutlaka transfer isteyeceklerdir. Düşüncem bu yönde.

VAR sistemi Türkiye'de tutar mı?

VAR sistemi şu anda Belçika’da kullanılıyor. Ancak istenilen sonuçlar alınamadı diyebilirim. Bu da  tartışmalara sebep oluyor. Belirli bir süre eğer istikrar bir şekilde devam edilirse ben Türkiye ligleri için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler