Furkan Korkmaz: Rotayson da olmak istiyorum

05.09.2018 - 20:48 | Son Güncellenme: 05.09.2018 - 23:48

A Milli Basketbol Takımımızın başarılı isimlerinden Furkan Korkmaz beIN SPORTS'a özel açıklamalar yaptı. Korkmaz'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

A Milli Basketbol Takımımızın başarılı isimlerinden Furkan Korkmaz beIN SPORTS'ta İsmail Şeol'a özel açıklamalar yaptı.

Korkmaz'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Furkan Korkmaz kaç yaz oldu Milli Takım saydın mı?

A Milli Takım dördüncü yazım sanırım. Ama altyapıları kaçırdım o derece. Çok fazla maç oynadım.

En son ne zaman yaz dönemi boş geçmişti hatırlıyor musun?

İlk defa bu yaz güzel bir tatilim oldu. Güzel bir zaman harcadım kendime. Ama onun dışında gerçekten çok yoğun bir milli takım programı vardı.

Peki bir oyuncu için milli takıma gelmek ne anlam ifade ediyor?

Yıldız Milli Takımı'ndanberi bu formayı giyiyorum. Benim için gerçekten çok büyük bir gurur. Bunu her seferinde dile getiriyorum. Şimdi Amerika'ya gitmemizle beraber tabii ki bu gelme gitme işleri bu kampa katılma işleri biraz daha zor oldu.  Ama özellikle değişen bu programdan dolayı. Ama inanın buraya her gelişimizde daha keyif alarak geliyoruz. Çünkü A Milli Takım yaptığınız başarıların değeri daha da artıyor. Tabii ki altyapılarda bir çok maç ve turnuva oynadık ama a milli takım seviyesinde bunları yapmak bizim için çok ayrı bir gurur. Her seferinde daha keyif alarak ben burada bulunuyorum.

Ev sahibi olarak Konya'da oynamıştın altyapı olarak sanırım. Bir Konya'da u18 oynamıştın. Şimdi A Milli Takım ile birlikte iç saha da ciddi bir tribün desteği ile oynuyorsun. Onun farkı ne?

İlk defa geçen sene A Milli Takım ile Avrupa Şampiyonası'nda forma giyme şansı buldum kendi seyircimin önünde.  Tabii ki çok güzeldi, atmosfer inanılmazdı. Altyapıdaki anlar benim için unutulmaz anlardı ama a milli takım da bunu görmek gerçekten çok farklıydı. Şimdi önümüzde oynayacağımız maçlarda ev sahibi olacağımız maçlardan. Yazın başlarında oynadığımız maçlar gerçekten de çok güzel maçlardı. Seyircinin önünde oynadığınız zaman formanın değerini daha iyi anlıyorsunuz.

Ankara'ya gittiğin de senin uzun bir mesain oldu. Özellikle Cedi ve sen NBA'ye yeni giden iki oyuncumuz olarak uzun süre bir fotoğraf çektirme mesainiz oldu taraftarla birlikte. O nasıl hissettirdi?

Sahanın bir tarafından bir tarafındaydık. Çünkü bir tarafa gidince onun yanındaki de fotoğraf çektirmek istiyor, onun tarafındaki de. Tabii ki derdimiz bunlar olsun. Yanlış ta anlaşılmasın biz gerçekten bunlardan keyif alıyoruz. O insanların bize olan desteği çok önemli. Biz bütün sene Türkiye özlemini orada yaşıyoruz. Orada insanlarla birleşmek, taraftarla birleşmek, küçük hayranlarınızla birlikte olmak gerçekten de bizim için ayrı bir keyif.

Amerika'ya ciddi bir karar alarak gittin. Bu 1 yıl senin için nasıl geçti?

İlk iki ay çok zorlandım. Hem dil anlamında hem oradaki insanlarla iletişim kurma anlamında. Çünkü daha önce böyle bir yaşamım olmamıştı böyle Amerika'da. İlk iki aydan sonra alıştım orada takıma, ortama, arkadaşlarıma. Kısaca orada rofesyonelliğe alıştım diyebilirim.  Gerçekten güzel bir düzen kurdum orada. Zaten ailem büyük bir süreçte benimle beraberdi. Onların da bana çok büyük desteği oldu alışmamda. Alıştıktan sonra çok keyif aldım gerçektende. Zaten basketbol anlamında dünyanın en iyi organizasyonu o konu da bir şey söyleyemeyiz. Yaşam alanında oraya alışmak basketbola alışmak kadar önemli. Gerçekten o ikisini beraber yürüttüğünüz zaman daha da değerli oluyor. Ben de bunun farkındaydım.

Şimdi baktığımız da vücudun genişlemiş. Ne farkı var burayla oranın.Bura da ağırlık çalışmıyor muydun?

Burada ağırlık çalışıyordum. Şöyle bir şey söyleyim, ben oraya gittiğimde 83 kiloydum sezon sonu 93, 94 kiloya gelmiştim neredeyseki bu benim için çok büyük bir kitle artışı. Orada şunu gerçekten iyi anladım. Beslenme bu işin yüzde 60'ı yüzde 70'i. Bir diğer kısmı ağırlık kısmı. Çünkü orada çok güzel bir düzenimiz var. Maç öncesi, maç sonrası yemekler, sabah kahvaltısı, öğlen yemeği. Orada bir de takım anlamında antrenman olmadığı için kendinize fazla ayırabileceğiniz zaman var. Ben de bunun meyvesini çok fazla yedim. Zaten benim oraya gitmemdeki amaçtaki bunu bilerek gitmemdi. O yüzden ben ilk seneden alacağımı aldım diyebilirim.

Yaz Ligi performansı hakkında neler söylemek istersin?

Açıkcası Yaz ligine gitmeden önceki döneme gelyim ben. Milli Takımn aslında beni oraya hazırlamış oldu. Çünkü milli takımdan önce çok fazla maç oynama şansım olmamıştı. Sezon bittikten sonra milli takıma katıldık. Ondan sonra bir kamp dönemi oldu. O dönemde hazırlık maçı da yapamadık. Milli takım beni yaz ligine hazırladı. Yaz ligine gittikten sonra zaten bu benim ikinci yaz ligim di. Çok tecrübeli olarak gittim aslında yaz ligine. Neler olacağını ve neler yaşayacağımı biliyordum. İlk maç öyle bir patladım. 40 sayı attım dediğiniz gibi. Çokta değerli oldu.  Amerika'da bu tarz maçlara ihtiyacım vardı. Ondan sonra insanların bakışı ve beklentileri değişti.

Geliştirme liginde de oynadın. Orada durum nasıldı?

Benim için ilk sene başıma neler geleceğini biliyordum ve hazırlıklıydım. O dönemde sakatlık dışında çok fazla şey olmadı aslında benim için. Bana tecrübe anlamında çok şey kattı. Umarım böyle üstüne koyarak devam ederim. Gerçekten orada 20-21 yaşında da oyuncular var, 38 yaşında oyuncularda var. Orada gerçekten kontrat kapmak için çaba gösteren insanlar ve siz bunu orada yaşıyorsunuz.

Milli Takıma olan adanmışlığını gerçekten takdir ediyoruz. Ama bu son milli takıma geldiğinde sanki fizik oalrak hiç hazır değildin gibi. Bana seni idmanlarda gördüğüm zaman izlenimim buydum. Ama maça çıktın her şey bir anda değişti. O nasıl oldu?

Çokta samimi bir demeç vereyim. Aslında kamp boyunca 40-50 tane üçlük denediysem idmanlarda bunların ikisin de üçün de isabet buldum. Gerçekten çok kötü bir kamp dönemi geçirdim. Çünkü sakatlıktan döndükten sonra hiçbir maç oynama şansım olmadı. Daha sonra bu sakatlığın etkisi uzun sürdü bende. Ama kampa geldim o iki hafta benim için hem fiziksel anlamda hem de mental anlamda çok kötü hissediyordum. Ama maçta o seyricinin vermiş olduğu atmosfer ile beraber bir anda oyununuz farklı bir seviyeye geliyor. Zaten neler yapabileceğimi biliyordum ama onu sahada göstermek benim için çok önemliydi.

Abi bana smaç yapamıyorum demiştin?

Evet, kamp döneminde öyleydi. Çok kötü hissediyordum hem mental ve fiziksel anlamda. Mental anlamda neler yapabileceğimi biliyordum ama  fiziksel anlamda tabii ki basketbol başka seviyede. o yüzden de dediğim gibi güzel örnekler var.

Ufuk hoca hiç kızmıyor muydu sana. Oğlum hazır değilsin, seni oynatmayacağım gibi...?

Belki içten içe bana şişiyordur ama gerçekten kötü bir kamp dönemi geçirdim ama hiçbir zaman bana olan güvenini sağolsun her dönemde gösterdi. Her fırsatta bana destek olmaya çalıştı. Maçta farklı bir basketbol oynadıysam burada onun katkısı çok büyük.

Sürekli kenardan şut at şut at diye bağıran hoca olması nasıl bir duygu?

Neler yapabileceğimi biliyor. Ufuk hoca ile iyi bir hava yakaladık. Takım olarak bence iyi bir hava yakaladık. Bunun da sahaya yansıması bence çok güzel.

Karadağ ve Slovenya maçı hakkında ne düşünüyorsun?

Bizim takım olarak çok farklı meziyetlere sahip oyuncularımız var. Oyunun her bölgesinde oyunu değiştirebilecek oyuncularımız var. Burada rakibin ne yapacağından çok bizim ne yapacağımız çok önemli sahada. Tabii ki Karadağ ve Slovenya ekol ülkeler özellikle Slovenya'dan bahsedersek son şampiyon. Gerçekten çok zor bir maç oalcak. Özellikle onların sahasında oynayacağız. Karadağ karşısında kendi ev sahibi avantajımız var. Bunu sonuna kadar kullanmalıyız, kullanacağız. Kendi basketbolumuzu oynarsak, aynı atmosferi ve heyecanı yaşarsak iki maçtan da galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum.

Gördüğüm kadarıyla Scottie ile de gayet uyumlusunuz?

Evet. Scottie kısa süre içerisinde iyi bir uyum gösterdi. İyi bir takım arkadaşlağı sergiledi. Zaten daha önceden tanıyorduk. Ama beraber oynamak çok farklı bir duygu. O da biraz Türkleşmiş gibi diyebilirim.

Cedi ile durumunuz nedir?

Cedi ile her zamanki gibi. Biraz çelişiyoruz. Tabii ki güzel anlamda söylüyorum bunu. Güzel bir arkadaşlığımız var ve hala devam ediyor. Amerika'da zaten sık sık görüşüyoruz. Milli Takımda da beraber daha çok zaman harcıyoruz. Zorunlu olarak tabii ki. (Gülüyor)

Cedi hakkında ne düşünüyorsun?

Cedi'nin zaten fiziki anlamda bir tık avantajı vardı ama oraya gittikten sonra o da kendini çok fazla geliştirdi. Şimdi oradaki sistemi bildiğim için, neler yaptığını, neler yaşadığını tahmin edebiliyorum Cleveland'da. Gerçekten onun orada üstüne titriyorlar gördüğüm kadarıyla. Cedi'yi tabii uzun zamandır tanıyorum. Onun için gerçekten çok mutluyum. Oraya gittikten sonra farklı bir kimliğe büründü. Onun için de çok mutluyum. Şu anda olduğu her şeyi hak ediyor bence fazlasıyla. Onunla oynamak benim için bir keyif.

Peki sizin takımda havanız nasıl?

Orada çok genç oyuncu var. Tecrübeli diye sayabileceğimiz birkaç oyuncu vardı sezon boyunca. Oradaki ortam aslında değişik bir ortam. Çünkü herkes genç olduğu için hem tatlı bir forma rekabeti var. Hem de güzel bir arkadaşlık var. Çünkü Yaşlar ne kadar yakınsa arkadaşlığın o kadar arttığını düşünüyorum. O yüzden takım anlamında güzel bir kimyamız var. Bu sene umarım geçen seneden daha iyi durumda oluruz. Daha iyi güzel maçlar çıkartırız.

Dario Saric ile aran güzel sanırım?

Evet. Saric ile aramız her zaman güzel. Bu sene giidenler oldu, kalanlar oldu bakalım.

Joe Embid nasıl. Dışarıdan çok değişik bir karakter gibi duruyor?

Aslında sahada neyse dışarda da öyle. Onun etrafında olmak güzel. Bunlar güzel şeyler. Saha içindeki egosunu dışarıda bize yansıtmıyor ki bu bence çok önemli bir şey.


Senin için hayat nasıl geçiyor orada?

Aslında çok süre bulamama rağmen sokağa çıktığımda insanlar beni tanıyordu ki bu çok güzel bir şey. Şu an bize de geliyor çoğu biletler tükenmiş durumda daha başlamamasına rağmen. Sezon içinde yarattıkları atmosfer zaten paha biçilemez gerçekten. Çok özel bir taraftar.

Bu sezon için hedefin ne kişisel olarak?

İlk sene alıştırma oldu, ama bu sene rotasyon da olmak her maçta süre almak 5 dakika, 10 dakika, 20 dakika olur ama tabii ki bunun için bir şey söyleyemem ama benim için şu anda önemli olan rostasyon da olmak. Artık orada benim de söyleyecek bir sözüm olduğunu düşünüyorum. Bu sene geçen seneden daha farklı olacak.

LeBron'un gitmesiyle doğuda şansınız ne sizce?

Tabii ki Lebron büyük bir isim. Onu kesinlikle tartışamayız. Bizim de şansımız iyi yönde arttığını düşünüyorum. Artık doğu da daha farklı bir rekabet olacaktır.

Milli Takım taraftarına pek bir şey söylemek ister misin?

Bizi her zaman olduğu gibi desteklemeye devam etsinler. Bizim onlara çok ihtiyacımız var. Özellikle yeni bir jenerasyon. Bizim zamanımız geldi. Biz gençler olarak onlara çok fazla ihtiyacımız var. Milli Takım formasıyla oynamak bizim için paha biçilemez. Umarım çok güzel bir atmosfer yaratarak bu maçları kazanırız. Benim tek dileğim bu.

Dünya Şampiyonası'nda olmak istiyorum, bulunmak istiyorum. A Milli Takım seviyesinde bazı şeyleri göstermek istiyoruz dünyaya.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler