NBA'deki Temsilcimiz Furkan Korkmaz Takımı Philadelphia 76Ers'tan Takasını İstedi

Burak Alaca
07.02.2023 - 21:49 | Son Güncellenme: 07.02.2023 - 22:22

NBA'de Philadelphia 76Ers forması giyen milli oyuncumuz Furkan Korkmaz takımından takasını istedi. Korkmaz böylelikle 6 yıllık Sixers kariyerinde 2. kez takasını istemiş oldu.

NBA'deki Temsilcimiz Furkan Korkmaz Takımı Philadelphia 76Ers'tan Takasını İstedi

AJANSSPOR-HABER

NBA'de Philadelphia 76Ers forması giyen temsilcimiz Furkan Korkmaz takımı ile yol ayrımına geldi.he Philadelphia Inquirer’ın haberine göre 25 yaşındaki oyuncu süre bulamamaktan şikayetçi olduğu için takımından takasını istedi.

Son tarih 9 Şubat

Yıldız oyuncunun NBA'deki sezon ortası takas dönemi olan 9 Şubat'a kadar takımdan ayrılması bekleniyor. Korkmaz'ın kendine yeni bir takım bulamaması durumunda Sixers tarafından serbest bırakılma ihtimali de bulunuyor.

Daha önce de istedi

Furkan Korkmaz daha önce takımı koç Brett Brown'un çalıştırdığı 2018-2019 sezonunda aldığı süreleri yetersiz bulumuş ve takasını istemişti. O dönem takaslanamayan Korkmaz kariyerine Sixers forması altında devam etti.

İlgini Çekebilir
Cedi Osman kulüp tarihine geçti!
Habere Git

15 milyon dolarlık kontrat aldı

Philadelphia'da 6. sezonunu geçiren milli oyuncumuz, 2021-2022 sezonunun başında takımı ile 3 yıl 15 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Yıldız oyuncunun 2024'e kadar Sixers ile sözleşmesi bulunuyor.

Bu sezon kadrodan kesildi

Furkan Korkmaz, Sixers'ın bu sezon oynadığı 52 maçın yalnızca 25 süre bulabildi. Bu maçlarda ortalama 10.2 dakika süre bulabilen milli oyuncumuz 3.8 sayı, 1.2 riabunt istatistiklerine ulaştı.

Avrupa geri dönüşü olabilir

Yıldız oyuncunun NBA'de beklediğini bulamadığı takdirde Avrupa'ya dönebilir. Korkmaz eğer NBA'de 9 Şubat'a kadar takas olamaz ve serbest kalırsa, transfer dönemi 1 Mart'ta bitecek olan Euroleague oyuncu için bir şeçenek olabilir.

İlgini Çekebilir
Alperen Şengün All-Star hafta sonunda!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler