Gürcistan Maçında Furkan Korkmaz'a Saldırdığı İddia Edilen Shengelia Konuştu

Akın Ungan
07.09.2022 - 17:56 | Son Güncellenme: 07.09.2022 - 18:02

EuroBasket 2022'de Türkiye'nin Gürcistan'a kaybettiği maçta diskalifiye olan Furkan Korkmaz'a koridorda saldırdığı iddia edilen Shengelia açıklama yaptı.

Gürcistan Maçında Furkan Korkmaz'a Saldırdığı İddia Edilen Shengelia Konuştu

AJANSSPOR HABER

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2022) A Milli Basketbol Takımımız 4 Eylül'de Gürcistan'la karşılaştı. Maça ise saha içinde ve dışında yaşananlar damga vurdu. 4. çeyrekte Sanadze ile tartışma yaşayan Furkan Korkmaz diskalifiye olduktan sonra soyunma odasında saldırıya uğradı. Mücadele 22 saniye eksik oynandı ve Milli Takımımız Gürcistan polisinin fiziksel müdahalelerine maruz kaldı.

Shengelia: "Bir insan olarak tepkimizi ortaya koyduk"

Bein Sports'tan İsmail Şenol'un haberine göre Sanadze, Bitadze ve bir güvenlik görevlisiyle birlikte Furkan Korkmaz'a saldıranlardan olan Tornike Shengelia, kişisel Facebook hesabından şunları kaydetti: "Ortada bir şey yokken çirkin bir durum yaratıldı ve uygunsuz bir şekilde ele alındı. Her iki ekip durumu kolayca engelleyebilirdi. Bir yandan bu duruma farklı tepki vererek duygularımızın bizi ele geçirmesine engel olabilirdik. Daha iyi iş çıkarabilirdik. Bir insan olarak tepkimizi ortaya koyduk."

Açıklamasına devam eden Shengelia, "Aynı zamanda bir tartışma yaşandığında o tartışma her zaman sahada kalmalıdır. Diğer takımın oyuncularından arkadaşlarının, ailelerinin ve binlerce taraftarın önünde tünele giderek kavgaya orada devam etmelerini istememelisiniz." ifadelerini kullandı.

"Kavgaya çağırdılar"

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun olayları çarpıttığını iddia eden Shengelia sözlerine şöyle devam etti: "Sadece bunlar değil, soyunma odasına gidilirken provakasyonlar devam etti. Bizlere her türlü şeyi söyleyerek yaptıkları el hareketleriyle adeta kavgaya çağırdılar."

"Ölüm tehditleri içeren mesajlar geldi"

Shengelia, "Ayrıca Türkler tarafından medyaya yapılan açıklamalar olaydan çok farklı bir tablo çizdi. Bu durum Türk taraftarların bize ve ailemize karşı saldırganlığını körükledi. Rahatsız edici mesajlar ve ölüm tehditleri içeren bir saldırganlıkla üstümüze geldiler." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler