" Futbol bir sanattır"

24.08.2017 - 23:41 | Son Güncellenme: 24.08.2017 - 23:41

AJANSSPOR - Demir Grup Sivasspor teknik Direktörü Samet Aybaba, beIN SPORTS'a özel açıklamar yaptı.

Galatasaray'ın zayıf yanları sorusuna Samet Aybab, "Hangi takımla oynarsanız oynayın analizini yapıyoruz. Karşı takımın ekstra yaptığı işler var, zaafları var, kötü yaptığı işler var onlara kanalize oluyoruz. Onların iyi yaptığı işleri nasıl engelleriz, onların kötü yaptığı işlerin üzerine giderek neler kazanabiliriz, nasıl öne geçebiliriz diye planlıyoruz. Çalışmalarımız gayet iyi geçti. Burda biliyorsunuz atmosfer çok iyi, karşımızda çok büyük bir takım var. Kaliteli oyuncuları var, bizimde kaliteli oyuncularımız var. Oyun planını doğru yürütebilirsek zamanlaması biliyorsunuz. Oyuncularımıza Galatasaray'ın her türlü şeyini anlattık. Onlarda artık bu işin bilincinde çıkıp oynayacaklar."

İlk 2 haftada 7 gol atan Galatasaray sorusuna Samet Aybaba, "Biz alan savunması yapıyoruz. Ekstra oyuncuları ikili sıkıştırabiliyoruz en fazla, belki üçlü sıkıştırabiliyoruz. Onun dışında futbolu çirkinleştirecek adam adama böyle şey benim futbol hayatımda hiç olmadı. Hocalarımdan da böyle gördüm, bende oyuncularıma hep böyle anlattım.  Biz kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Tabii rakibin üstün taraflarıyla, eksik taraflarıyla ilgilide o işlerle çözüm bulmaya çalışacağız."

50 bin seyirci maça gelecek. Seyirci maçı etkiler mi sorusuna Samet Aybaba, "Ne güzel. Futbolun içindeki her şey futbolcuyu olumlu etkiler.
Çok seyirci etkiler. Bence olumlu etkiler. Yani benim oyuncumunda çıkıp böyle bir statda, böyle bir seyirci önünde bir şeyler yapması gerekiyor. Futbol bir sanattır biliyorsunuz. İcra edecekler. Böyle bir sıkıntımız yok."

 

Senin için hazırladığımız haberler