"Futbol devam etmezse felaket olur!"

14.05.2020 - 16:34 | Son Güncellenme: 14.05.2020 - 16:37

"Futbol devam etmezse felaket olur!"

İtalya Serie A ekiplerinden Lazio'nun sportif direktörü Igli Tare çarpıcı açıklamalarda bulundu. İtalya liglerinin iptal edilmesi halinde bunun bir felaket olacağını söyleyen Tare, La Repubblica'ya özel açıklamalarda bulundu.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Sadece şampiyonluk için..."

Ligde lider Juventus'un 1 puan arkasında, 2. sırada olan Lazio, bu sezon gösterdiği performans sayesinde İtalya'da şampiyonluk için en büyük adaylardan biriydi. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkisini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronavirüsü, futbolu durma noktasına getirdi. Salgın süreci ve liglerin devamı hakkında konuşan Lazio sportif direktörü Igli Tare: "Serie A devam ederse şampiyonluğu kazanmaya çalışacağız. Ancak etmezse gelecek sezon tekrar deneriz. Şampiyonluğu sadece kişisel çıkarlarımız için kullanıp, "ligler tamamlansın" dememizi bekleyenler olayın ciddiyetini anlamadı. Futbol, 370.000 kişiye hayat veriyor. Eğer durursa bu birçok kişi için düşüş olacak ve İtalya sadece sporun değil tarihinin en önemli parçalarından birini kaybedecek." ifadelerini kullandı.

"Futbol devam etmezse felaket olur!"

"Futbol devam etmezse sosyal bir felaket olur! Şimdi durmamız diğer sezona Eylül ayında başlamamızı zorlaştırır. Aylarca sahalardan uzak ve hareketsiz kalan oyuncular için bu dayanılmaz olacaktır. Bizim bunları şampiyonluk mücadelesi için söylediğimizi düşünenler olacaktır. Futbol endüstrisinde çalışan binlerce insan ve aile var. Onların hakkını korumamız lazım"

Senin için hazırladığımız haberler