"Futbol hayatın oyunsallaşmış bir biçimidir"

11.11.2017 - 22:48 | Son Güncellenme: 11.11.2017 - 22:48

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu'nda, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKF) ile Iğdır Üniversitesi işbirliğinde "spor" konulu panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak katılan TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, TASKF olarak Türkiye'nin 81 ilinde organize olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şunu ortaya çıkarıyor, spor adında her ilde bir elçiniz var. Bu gün Türkiye'nin en uç noktasındayız ve Azerbaycan, İran ve Ermenistan'a sınırı olan Iğdır'dayız. Edirne'de de Iğdır'da da aynı şeyleri konuşuyoruz. İnsanlığın, hümanizmin ve sporun dili aynı, kardeşlik, barış ve kucaklaşma. Bizde bunun tahsisi, güçlenmesi adına çıtayı daha yükseklere taşımayı görev edinmişiz."

Düşmez, TASK olarak siyaset üstü bir kuruluş olduklarını anlatarak, "Bizim siyaset üstü olmamızın anlamı çok büyük. Çünkü Türkiye'de her siyasi partiden bireyler amatör spor kulüplerinde yer almaktadır." diye konuştu.

"Futbol hayatın oyunsallaşmış bir biçimidir"

Teknik direktör Yılmaz Vural da futbolun hayatın oyunsallaşmış bir biçimi olduğunu söyleyerek, "Karşılaşmalarda karakterler gelişiyor, kendi eğitimleri, o ülkenin eğitimleri nasıl bir karakter oluşturuyorsa siz de öyle bir uygulama yapıyor." dedi. Kişinin karakterinin futbola yansıdığını, bu nedenle eğitimin önemli olduğunu dile getiren Vural, "Futbol topu bir obje, ayağınıza geldiği zaman kendi karakterinizi dışa vuruyorsunuz. Korkak ya da ürkekseniz başka türlü, cesaretliyseniz, atikseniz başka türlü topa vuruyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Vural, sözlerini, "Futbolun amacı insanları mutlu etmek, futbolcular da bu amaç için çaba göstermeli" diyerek sözlerini tamamladı. Panele, Düşmez ve Vural'ın yanı sıra Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Iğdır ASKF Başkanı Filit Yıldırım ve amatör spor kulüpleri temsilcileri katıldı. Panelin ardından katılımcılarca Iğdır ASKF'nin Atatürk Caddesi'ndeki yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Senin için hazırladığımız haberler