Futbol için karar günü! Toplantı gündemi...

01.04.2020 - 11:39 | Son Güncellenme: 01.04.2020 - 11:44

UEFA bugün bir toplantı gerçekleştirecek ve bundan sonraki süreç için yol haritasını çizecek. Pekiyi toplantının gündeminde neler var? Türkiye Futbol Federasyonu, bu toplantı sonrasında nasıl bir aksiyon alacak? Tüm detaylar...

Futbol için karar günü! Toplantı gündemi...

UEFA, bugün öğlen saatlerinde tüm federasyon temsilcileriyle ikinci kez video konferans gerçekleştirecek. Söz konusu görüşmede Avrupa futbolunun geleceğiyle ilgili olarak önemli kararlar alınması bekleniyor. UEFA nasıl kararlar almayı düşünüyor? Toplantının gündemi ne? İşte detaylar...

UEFA toplantısı bundan sonraki süreç için yol gösterici olacak

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Avrupa futbolunun patronu UEFA, bir kez daha kendisine bağlı 55 ülke federasyonu temsilcileri ve paydaşlarıyla bugün öğlen saatlerinde koronavirüs sebebiyle video konferans üzerinden toplantı yapacak.

EURO 2020, 1 yıl süreyle ertelenmişti

Söz konusu toplantıya UEFA Başkanı Aleksander Ceferin önderlik edecek. 2 hafta önce yapılan toplantıda hatırlanacağı gibi EURO 2020'nin ertelenmesi gibi flaş bir karar alınmıştı.

UEFA'nın bugünkü toplantısında neler görüşülecek?

Bugünkü toplantıda ise yerel liglerin başlangıç tarihleri, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi'nde kalan maçların akıbeti, milli maçlar, oyuncu sözleşmeleri ve transfer konusu görüşülecek. Ayrıca ekonomik önlemlerin de açıklanması bekleniyor.

TFF'nin de gözü kulağı bu toplantıda...

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu da bu toplantıyı bekliyor. TFF, hem bugün yapılacak toplantı hem de yarın Bilim Kurulu'nun yapacağı toplantı sonrası tavsiye kararlarını bekliyor. 

Kararlar, gelecek için el feneri olacak

UEFA, ayrıca hem maç tarihleri hem de gündemdeki diğer konuların çözümü için bir ekip oluşturmuştu. Dolayısıyla bu toplantıda alınacak kararlar, futbolda önümüzdeki dönem için bir el feneri görevi görecek.

Senin için hazırladığımız haberler