Futbol için kritik 24 saat! İlk görüşme sona erdi

02.04.2020 - 15:10 | Son Güncellenme: 02.04.2020 - 15:18

Futbol için kritik 24 saat! İlk görüşme sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun, futbol, basketbol, voleybol ve hentbol federasyonları başkanları ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile liglerin geleceğiyle ilgili telekonferans sistemi ile gerçekleştirdiği görüşme sona erdi.

Futbolda ikinci görüşme ise yarın. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, bakanla ile bugün yapılan toplantıda ortaya çıkan görüşleri yarın (Cuma) saat 14.00'te kulüp başkanları ile video konferans toplantısı yaparak masaya yatıracak.

Yarınki bu kritik toplantılar öncesinde Ajansspor Süper Lig'deki bazı kulüp başkanlarına fikirlerini sordu! İşte detaylar...

'Ligler tescil edilmeli'

Salim MANAV-

Btc Turk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, "Bugün bir toplantı gerçekleşecek. Toplantıya Sayın Bakanımız Muharrem Kasapoğlu, tüm federasyon başkanları ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil katılacak. Kulüpler Birliği olarak yarın saat 14.00'te video konferans şeklinde toplantı yapacağız. Liglerin ne zaman başlayacağıyla ilgili şu anda tarihi kestirmek çok zor. Bence olması gereken liglerin tescil edilmesi." dedi.

'Ligler bitti gibi görünüyor'

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, "Liglerin son durumuyla ilgili UEFA'nın dün yapmış olduğu toplantı sonrasında bugün saat 16.00'da bir görüşme olacak. Nisan ayında liglerin başlayacağını düşünmüyorum. Ligler bitti gibi görünüyor. Önce sağlık diyoruz. Bu aşamadan sonra oyuncuları hem psikolojik hem de fiziksel olarak motive etmek çok zor olacaktır. Bizim görüşümüz bu. Fakat takımımızın ligde bulunduğu pozisyondan dolayı zaman zaman yanlış anlaşılabiliyoruz. Şu anda oyuncularımızdan ülkesine gitmek isteyen olmadı ama süreci bilemiyoruz. Yayıncı kuruluşun ödeme yapıp, yapmayacağı ise bugün ve yarın gerçekleşecek olan toplantılardan sonra belli olacak." ifadelerini kullandı.

'Yayıncı kuruluş ödeme yapmayabilir'

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "Şu aşamada liglerin başlayacağı tarihle ilgili konuşmak çok zor. Çeşitli fikiler var. Bu sezon ligler yok sayılabilir, üst sıralar için Play-Off, alt sıralar için ise Play-Out sistemi uygulanabilir. Alt sırada kopma olmadığı için bu sistemi söylüyorum. Liglerde 21 takım olabilir. Gelecek sezon 6 takım düşebilir. Çok fikir var. Bunlardan birisi uygulanmalı. Doğrusu neyse o yapılmalı. Yayıncı kuruluş, nisan ayında ödeme yapmayabilir. Ödeme yapmazsa da bir şey diyemeyiz." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler