Futbolcu virüs kaparsa sorumlusu başkandır

02.05.2020 - 18:44 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 09:17

Futbolcu virüs kaparsa sorumlusu başkandır

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu, 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü eleştirerek, bir futbolcunun koronavirüse yakalanması halinde sorumlu tutulan kişiye itiraz etti.

AJANSSPOR-ÖZEL

Ajansspor'a açıklamada bulunan Karaahmetoğlu, "TFF Sağlık Kurulu'nun önerilerine bakınca; hazırlıklara başlandığında meydana gelecek vahim vakalar nedeni ile ya kulüp doktoru ya idari menajerlerin sorumlu tutulması gerekeceği şeklinde ibareler mevcuttur. Sağlık Kurulu'nun bu tavsiye raporu vicdanı olarak kabul görebilir, fakat hukuki olarak kabul görmeyecektir. İşveren konumunda olan kulüp başkanı ve yöneticilerin her biri, her bir vakadan hukuki veya cezai bir sorumluğa tabii tutulacaktır" dedi.

Domuz gribi örneği var

Yargıtay içtihatlarından örnek veren Karaahmetoğlu, "En son Yargıtay 21. Hukuk Dairesi'nin 2019 yılında domuz gribinden vefat eden bir işçi lehine ölümün iş kazası olduğuna karar vermiş olduğu bir kararın olduğunu da unutmamaları gerekir" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin 12 Haziran'da başlatılmasını ön görürken, açıkladığı bir tavisye protokelde, hazırlık, idman ve maçlara kadar kulüplerin uymaları gereken koronovirüs tedbirlerini detaylı şekilde sıraladı.

Senin için hazırladığımız haberler