Vanspor'da Kriz Çözüldü! Futbolcular Bildiri Yayınlamış, Teknik Direktör Gitmişti

Akın Ungan
25.02.2023 - 23:05 | Son Güncellenme: 25.02.2023 - 23:25

TFF 2. Lig ekibi Vanspor'da kadro dışı kalanlar, teknik direktör Ümit Bozkurt'un istifası ve futbolcuların yayınladığı bildiri ile oluşan kriz çözüldü.

Vanspor'da Kriz Çözüldü! Futbolcular Bildiri Yayınlamış, Teknik Direktör Gitmişti

TFF 2. Lig'de mücadele eden Vanspor, geçtiğimiz gün futbolcu ve teknik heyet cephesinde gelişen olaylarla gündeme gelmişti. Van temsilcisinde oluşan kriz, çözüme kavuşturuldu.

Üç futbolcu kadro dışı bırakılmıştı

Vanspor yönetimi, üç futbolcunun kadro dışı bırakılmasına karar vermişti. Yönetim kararıyla Haydar Yılmaz, Uğur Adem Gezer ve Barış Sağır'ın takımdan uzaklaştırıldı. Kulüp kadro dışı kararını yayınladığı bir açıklama ile duyurdu.

Futbolcular isyan etti

Vanspor'un geride kalan futbolcuları ise takım arkadaşlarının kadro dışı bırakılmasına tepki gösterdi. Ortak bir bildiri yayınlayan Vansporlu futbolcular, yönetimin verdiği sözleri yerine getirmediğini, kadro dışı kalan arkadaşlarının ise herkesin hakkını savunduğunu açıkladı.

İlgini Çekebilir
Futbolculardan isyan! "Hakkımızı savunurken kadro dışı kalan arkadaşlarımızın yanındayız"
Habere Git

Antrenmana çıkmama kararı aldılar

Verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çeken Vansporlu futbolcular, kadro dışı kalanların arkasında olduklarını belirterek yönetimle olan güven köprüsünün yıkıldığına işaret etti. Futbolcular, yönetim ile anlaşma sağlanana kadar antrenmana çıkmama kararı aldıklarını açıkladı.

Teknik direktör istifa etti

Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, yaşanan olayların ardından istifa etti. Bozkurt, yaptığı açıklamada "Vanspor FK Teknik Direktörlük görevimden büyük bir üzüntü içerisinde istifa ediyorum. Gerekçemi ve düşüncelerimi daha sonra detaylarıyla paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Futbolcularla toplantı yapıldı

Vanspor yönetimi, yaşanan gelişmelerin ardından toplanma kararı aldı. Antrenmana çıkmayacaklarını bildiren futbolcularla bir araya gelen yönetim, krizin iletişim eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, SAYGIYLA
Habere Git

Kadro dışı kararı geri çekildi

Yapılan görüşmelerin ardından Vanspor, kadro dışı bırakılan üç futbolcu hakkında verilen kararı geri çekti. Haydar Yılmaz, Uğur Adem Gezer ve Barış Sağır'ın şahsi problemlerinin olmadığı, takım içinde sözcülüğe giriştikleri ifade edildi.

Bozkurt istifadan vazgeçti

Daha önce yaşanan olumsuzluklardan dolayı istifa ettiğini açıklayan teknik direktör Ümit Bozkurt, kararından vazgeçti. Vanspor, hocasının istifasını geri çektiğini açıkladı.

Kriz çözüldü! Vanspor'dan açıklama

Vanspor, yaşanan krizin çözüldüğüne dair bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Son günlerde kulübümüzde yaşanmış tatsızlıklarla ilgili açıklama gereği duyulmuştur! Anlık ve fevri olarak futbolcularımız tarafından alınan antrenmanlara çıkmama kararı sonrası vuku bulan ve ardından sosyal medyaya ve basına yansıyan olumsuz haberlerin kulübümüze ve Vanspor camiamıza zarar verdiği görülmüş olup iletişim eksikliğinden kaynaklı bu tatsız olayların son bulması amaçlı istişareler yapılmaya başlanmıştır, yapılan bu istişarelerde futbolcularımızın Kulüp Başkanımız ile yapmış oldukları toplantıda aslında yapılmak istenilenin bu olmadığı, gelinen noktanın maksadını aştığını ve tamamen yanlış anlaşıldığından ötürü üzüntülerini dile getirerek, bu yanlış anlaşılmaların düzeltilmesine binaen adım atılmasını talep etmişlerdir"

"Gelinen noktada yaşananları olgunlukla karşılayıp bu minvalde gelen talebi olumlu karşılık vererek sükunet ortamının sağlanması amaçlı futbolcularımız da yaşanan talihsiz olayın ve algının bertaraf edilmesi amaçlı hemfikir kalınmıştır. Bu olayların yaşandığı zaman diliminde takım içerisinde sözcülük görevi üstlenmiş olan Haydar Yılmaz, Uğur Adem Gezer ve Barış Sağır ile ilgili yine iletişim eksikliğinden kaynaklı yanlış anlaşılmadan ötürü yukarıda ismi geçen futbolcu arkadaşlarımız süresiz kadro dışı bırakılmıştı. Ancak arkadaşlarımızın şahsi değil takım adına konuştukları ve şahsi bir problemlerinin olmadığı anlaşıldığından verilen süresiz kadro dışı kararı geri çekilmiştir. Sosyal medyaya yansıyan takım huzurunu bozacak gruplaşmaya çalışan diye adlandırılan bu futbolcu kardeşlerimizin asıl amaçlarının bu olmadığı anlaşılmıştır"

"Tüm bunlar yaşanırken takım ahengini bozulduğunu bütünlüğün zarar gördüğünü düşünerek istifa açıklaması yapan teknik direktörümüz Ümit Bozkurt ise tüm yanlış anlaşılmaların giderildiğini görüp yönetim ve takım ruhunun tekrardan inşa edildiğine inandığını dile getirerek görevinin başında olduğunu açıklamıştır. Bizler taraftarıyla futbolcularıyla teknik kadrosuyla kulüp çalışanlarıyla yönetimi ile büyük Van Spor'uz. Şampiyonluk yolunda yara almadan, yürümek adına her bir bileşenimizle dayanışmaya birlikteliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz zaman diliminden geçiyoruz, Van Spor Yönetimi ve camiası olarak her zamankinden daha çok fedakarlık yapacağımızı belirtir; kamuoyuna saygıyla arz ederiz"

Senin için hazırladığımız haberler