Futbolcularda test zorunluluğu yeniden getirilmeli mi?

07.01.2022 - 14:49 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 14:52

Dünyada ve ülkemizde Covid-19 vakalarında yaşanan artış spora da yansırken, nasıl bir önlem anılacağı konuşulmaya başlandı. Liglerin nasıl devam edeceği merak konusu...

Futbolcularda test zorunluluğu yeniden getirilmeli mi?

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

2020 yılı başlarında hayatımıza giren Covid-19 salgını, etkisini çeşitli varyantlarla sürdürmeye devam ediyor. Ancak ilk dönemdeki bilinmezliklerin ortadan kalkması ve aşının hayatımıza girmesiyle ilk günlerdeki katı uygulamalarda da birçok değişiklik yapıldı ve esneklikler sağlandı. 

Semptom göstermeyene test yok

Sporu ve başta futbolu etkileyen salgın ilk ortaya çıktığında oyuncular hem çok sıkı bir izolasyon altında tutuluyor hem de sürekli test yaptırmak durumunda kalıyorlardı. Ancak Covid-19 aşısının uygulanmaya başlamasının arından aşı süreçlerinin tamamlayan oyunculara Türkiye ve Avrupa’da semptom göstermedikleri sürece test yapılmamaya başlandı. Ancak bunun şöyle bir mahsuru olduğu son günlerde büyük bir hızla artan vaka sayılarıyla ortaya çıktı. O da aşılı olmasına ve semptom göstermemesine karşın virüsü taşıyarak başkasına bulaştıran oyuncuların varlığı.

İlgini Çekebilir
Koronavirüs patladı, TFF talimatı değiştirdi
Habere Git

Düzenli test vakaları azaltır

İşte futbol dünyasında artan vaka sayısının tam da bu nedenle çok arttığını düşünüyorum. Futbolcuların ilk günlerdeki gibi izolasyon altında tutulmasa da en azından maçlardan önce düzenli olarak teste tabi tutulmaları hem kulüplerde son anda ortaya çıkan vakaları azaltır hem de semptom göstermeyen ancak testi pozitif çıkabilecek oyuncuların bulaştırma riskinin önüne geçebilir. 

Örneğin Bayern Münih kulübü ligin ikinci yarısının ilk karşılaşmasını oynamadan önce tüm oyuncularına test mecburiyeti koyarken çok sayıda oyuncunun testi pozitif çıktığı için bu akşam Mönchengladbach karşısında yer alamayacaklar.

Senin için hazırladığımız haberler