Futbolculardan Avrupa Süper Ligi isyanı

Salim Manav
19.04.2021 - 15:04 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 15:08

Mesut Özil, Ander Herrera ve Lukas Podolski, Avrupa Süper Ligi projesine tepki gösterdi. Detaylar haberimizde...

Futbolculardan Avrupa Süper Ligi isyanı

Avrupa Süper Ligi'nin kurulması kararı alındı, ortalık karıştı. 6 İngiliz, 3'er İspanyol ve İtalyan kulübü anlaştı. Bu 12 kulüp ve futbolcuları tüm UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilebilir. Avrupa Süper Ligi Başkanı seçilen Florentino Perez, yaptığı ilk açıklamada FIFA'ya rest çekti. UEFA ise çok sert bir mesaj yayınladı. Fenerbahçe'nin yıldız ismi Mesut Özil, PSG'li Ander Herrera ve Antalyasporlu Lukas Podolski, Avrupa Süper Ligi projesine tepki gösterdi.

'Anlaşılması gerçekten zor'

Mesut Özil, Ander Herrera ve Lukas Podolski'nin sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Mesut Özil: "Çocuklar herhangi bir Süper Lig'i değil, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanma hayaliyle büyür. Büyük maçların keyfi her hafta değil, yılda birkaç kez olunca çıkar. Tüm futbol taraftarları için anlaşılması gerçekten zor."

'Hayaller biter'

Ander Herrera: "Tuttuğum takımın en iyilerle karşılaşma hayaliyle futbola aşık oldum. Bu lig devreye girerse o hayaller biter. Gelişmiş bir Şampiyonlar Ligi sistemine inanıyorum ama zenginlerin, insanların yarattığını çalmasına inanmıyorum."

'Proje iğrenç ve adil değil'

Lukas Podolski: "Futbol mutluluktur, özgürlüktür, tutkudur, taraftarlardır ve herkes içindir. Avrupa Süper Lig projesi iğrenç, adil değil ve temsil ettiğim kulüpleri orada görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Buna karşı savaşın."

Senin için hazırladığımız haberler