Futbolcuların ve takımların piyasa değerleri güncellendi!

03.01.2020 - 19:50 | Son Güncellenme: 03.01.2020 - 19:55

Futbolcuların ve takımların piyasa değerleri güncellendi!

Transfermarkt.com.tr, Süper Lig'de görev alan tüm oyuncuların piyasa değerlerini güncelledi. Peki hangi futbolcular değerlerini yükseltti? Hangi futbolcular ve takımların değerleri azaldı? İşte detaylar...

Göze en çok çarpan isimlerin başında Fenerbahçe forması giyen Kosovalı forvet Vedat Muriç geliyor. Golcü futbolcu piyasa değerini 8 milyon Euro'dan 12 milyon Euro'ya yükseltti.

Trabzonspor'un Norveçli golcüsü Sörloth ise değerini 6 milyon Euro'dan 10 milyon Euro'ya çıkardı.

A Milli Futbol Takımımız'ın da EURO 2020'deki en önemli oyuncularından biri olan İrfan Can Kahveci'nin değeri ise 3 milyon Euro artarak 9 milyon Eurol oldu.

Öte yandan Milli yıldız Ozan Tufan’ın değeri 3 milyon Euro'dan 5 milyon Euro'ya yükseldi. 

Hangi futbolcular düşüş yaşadı?

Piyasa değeri düşen oyuncuların başında ise Galatasaray'da forma giyen orta saha futbolcuları geliyor. Galatasaray forması giyen Seri, Nzonzi ve Lemina sahip oldukları yüksek değerlerde de kayıplar yaşadı.

En yüksek değer kaybını Galatasaray yaşadı

Galatasaray'da ligin ilk yarısında en önemli oyuncuların başında gelen Ömer Bayram piyasa değerini 900 bin Euro'dan 1.7 milyon Euro'ya yükseltti.

Ancak Galatasaray'ın yaş ortalamasının da yükselmesi takım değerinin düşmesine sebep oldu. Sarı-kırmızılı takımın kadro değeri 122 milyon Euro'dan 100 milyon Euro'ya geriledi. Buna rağmen Galatasaray, hala Süper Ligin en değerli kadrosuna sahip.

Beşiktaş'ın kadro değeri ise 78 milyon Euro'dan 72 milyon Euro'ya düştü. 

Senin için hazırladığımız haberler