Futbolda Başarılı Olamayan Türkiye Basketbol ve Voleybolda Başarılı

Akın Ungan
22.05.2022 - 21:41 | Son Güncellenme: 22.05.2022 - 21:43

Türkiye, Avrupa kupalarında beklenen başarıyı futbolda göremese de basketbol ve voleybolda gördü. Anadolu Efes EuroLeague şampiyonu olurken, VakıfBank CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Futbolda Başarılı Olamayan Türkiye Basketbol ve Voleybolda Başarılı

AJANSSPOR HABER

Futbolda hasret olduğumuz başarılar salonlardan gelmeye devam ediyor. Basketboldan sonra voleybolda da Avrupa şampiyonluğu Türkiye'nin oldu. Cumartesi günü Anadolu Efes'in üst üste olmak üzere ikinci kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşmasının ardından bugün de VakıfBank, 5. kez Avrupa şampiyonluğunu kucakladı.

Avrupa şampiyonluğuna ambargo

Takım sporlarında en başarılı olduğumuz branş voleybol. Özellikle kadın voleybolunda toplamda 7. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştık. Bu başarıların 5'ini Vakıfbank elde ederken, daha önce Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı ile Eczacıbaşı da bu kupayı müzelerine götürmüştü.

Basketbolda ilk Avrupa şampiyonluğunu Galatasaray Kadın Basketbol Takımı elde etti. Ardından erkeklerde Fenerbahçe, bu tarihi başarıya imza atan ekip oldu. Ve son iki sezonda da Anadolu Efes, üst üste kupayı Türkiye'ye getirdi. Basketbol ve voleybolda Avrupa şampiyonluğuna resmen ambargo koyduk.

Senin için hazırladığımız haberler