Futbolda bir ilk yaşandı! Milli takım değiştirdi...

03.10.2020 - 17:55 | Son Güncellenme: 03.10.2020 - 18:06

2014 yılında İspanya milli takımı ile sahalara çıkan Munir El Haddadi, uzun süre İspanya milli takım forması giyemedikten sonra FIFA'nın verdiği yeni kararla Fas milli takımında forma giyme hakkı kazandı. Peki hangi şartlar olacak? Mesut Özil, Türkiye forması giyebilir mi? İlkay, Türkiye forması giyebilir mi, yabancı oyuncular Türkiye milli takımında oynayabilir mi? İşte FIFA'nın verdiği o karar ve yeni kararla milli takım değiştiren futbolcular...

 Futbolda bir ilk yaşandı! Milli takım değiştirdi...

2014 yılında İspanya milli takımı ile sahalara çıkan Munir El Haddadi, uzun süre İspanya milli takım forması giyemedikten sonra FIFA'nın verdiği yeni kararla Fas milli takımında forma giyme hakkı kazandı. Peki hangi şartlar olacak?  İşte FIFA'nın verdiği o karar ve yeni kararla milli takım değiştiren futbolcular...

FIFA yeni kararları neler?

FIFA'nın 70. Olağan Kongresi toplantısında aldığı yeni kararla, bir oyuncu daha önce başka bir A milli takımın formasını giymiş olsa bile, sonrasında başka bir ülke takımında oynayabilicek. Eğer futbolcunun ilk tercihi olan milli takımdaki son maçının ardından üç yıllık bir süre geçtiyse, bu durumda yeni milli takımı için oynayabilir duruma gelecek. Oynama uygunluğu bulunan ikinci bir ülke varsa, tercihini değiştirerek bu ikinci ülkenin milli takımında forma giyebilecek.

Bu kurallar birlikte Türk ve Alman pasaportu olan futbolcular artık milli takım formasını tekrar seçebilme hakkı kazandılar. İstedikleri zaman tercihlerini değiştirerek Türk Milli takım forması giyebilecekler.

Peki hangi futbolcular miili takım değiştrdi?

Southampton forması giyen 20 yaşındaki futbolcu Michael Obafemi, tercihini değiştiren ilk isim oldu. Obafemi, İrlanda milli takımından Nijerya milli takımına geri döndü.

Son olarak ise İspanya milli takımı formasını 2014 ylıında giyen Munir El Haddadi, İspanya milli takımından ayrılarak Fas milli takımı formasını giymeye başlayacak. Munir, FIFA'nın tanıdığı yeni kuralla Fas milli takımı tercih ettiğini ve Fas adına oynayacağını açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler