Futbolda Olağanüstü Hal! Kulüpler Toplandı

İsa Kethüda
07.06.2022 - 15:13 | Son Güncellenme: 07.06.2022 - 15:35

Kulüpler Birliği Vakfı bugün olağanüstü toplandı. Toplantıya TFF başkanlık seçiminde aday olan Mehmet Büyükekşi'ye karşı çıkan Ali Koç da katıldı. Detaylar.

Futbolda Olağanüstü Hal! Kulüpler Toplandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimleri yaklaştıkça furbolda da nabız yükseldi. Kulüpler Birliği Vakfı da bugün olağanüstü toplandı. Toplantıya mevcut aday Mehmet Büyükekşi'ye karşı çıkan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da katıldı.

Koç: "Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır"

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde TFF Başkanlık seçimleriyle ilgili bir açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mehmet Büyükekşi ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şu anda 1 kişi adaydır. Sevdiğim, saydığım, dost olan biridir. Kendisiyle de paylaştım, yani arkadan konuşmak yok. Fenerbahçe’nin hassasiyetini TFF’nin bir şehrin takımının etrafında yapılandırılmasıyla ilgili duyduğumuz rahatsızlığı herkes biliyor. TFF’deki kişilerin ailesinden kimsesinin bu yapıyla bir ilişkisi olmamalı. İlerleyen günlerde tek tek ifade etmek zorunda kalacağız belki. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır. Hiçbir şüpheye mahal vermemek için bu gerekmektedir.”

Büyükekşi: "Tüm şahıslarla ilgili hukuki haklarımı ise saklı tutuyorum"

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi ise, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına yanıt vermişti.

Büyükekşi, "Ben bu ülkeye olan sevgimi, sadakatimi, maddi ve manevi değerlerimi çoktan ispatladım. Kişilik haklarıma yönelik bu gibi söylemlerde bulunan tüm şahıslarla ilgili hukuki haklarımı ise saklı tutuyorum" ifadelerini kullandı.

Sancaklı: "Ali Bey'in elinde illa ki bir şeyler vardır"

Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ise konuk olduğu Radyospor'da, "Ben o beyefendiyi tanımıyorum. Ali Bey'in elinde illa ki bir şeyler vardır. Sonuçta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç bir şeyler söylemiş. Bizim bu konuda duruşumuz net; bir terör örgütüne en ufak yakınlığı olan kişiler hiçbir kurumda görev almamalı" demişti. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | TFF Başkanlık seçiminde liste savaşları! Büyükekşi baskı altında
Habere Git

Büyükekşi, resmen aday oldu

Öte yandan, TFF Başkanlığı için daha önce aday olacağını duyuran ve bu bağlamda sunumlar ve görüşmeler yaparak, çeşitli yerleri ziyaret eden Mehmet Büyükekşi, başkanlığa resmen aday oldu. Mehmet Büyükekşi, noter yoluyla adaylık başvuru dilekçesini Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ulaştırdı. Büyükekşi bu aşamada yönetim kurulu listesi vermedi.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanlığına resmen aday oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler