Futbolda yoga dönemi! Koronavirüs sonrası...

05.04.2020 - 16:58 | Son Güncellenme: 05.04.2020 - 17:08

Koronavirüsün negatif etkilerini ortadan kaldırmak isteyen kulüpler yoga ile daha çok ilgilenmeye başladı. Almanya'da da benzer bir durum var. Futbolda yoga dönemi ve dikkat çeken bazı detaylar...

Futbolda yoga dönemi! Koronavirüs sonrası...

Koronavirüs tüm Türkiye'yi etkilediği gibi futbol takımlarını ve oyuncuları da etkiledi. Galatasaray'da forma giyen Hollandalı futbolcu Ryan Donk da COVID-19 salgını sebebiyle çalışmalarına evde devam ediyor.

Donk, yoga sayesinde rahatlamıştı

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Sarı-kırmızılılarda sıkıntılı dönem geçirdiği zamanlarda yogaya başlayan Ryan Donk, yoga yapmanın pozitif etkilerini görmüştü. Hatta Donk, Kayserispor maçında estetik bir gol vuruşuna imza atmıştı.

Donk, yoga yapmaya devam ediyor

Galatasaray forması giyen Ryan Donk'un koronavirüs salgının olduğu şu günlerde yoga yapmayı da sürdürdüğü öğrenildi.

Almanlar da yoga yapıyor

Futbolcular için yoga yapmanın pozitif etkileleri Almanya'da da bazı televizyon programlarında tartışma konusu oldu. Yoga konusunda Alman ekibi Wolfsburg da birkaç yıl önce bir adım attı. Bu uygulama, COVID-19 döneminde de sürüyor.

Wolfsburg yoga ile rahatlıyor, diğer kasları da harekete geçiriyor

Koronavirüs salgınının kol gezdiği dönemde Wolfsburg kulübü, yoga ile rahatlıyor. Ayrıca harekete geçmemiş kaslar da yoga sayesinde harekete geçiyor. Stephanie Harrer yoga konusunda uzman bir isim.

Benzer bir örnek de Antalyaspor'dan...

Fraport TAV Antalyaspor'da futbolcular, çalışmalarını telekonferansla yapmaya devam ediyor. Yaklaşık bir saat süren ve alkışlar eşliğinde sona eren çalışmaya bazı futbolcuların eşleri ve çocukları da katılmıştı.

Yoga neden faydalı? 5 maddede yoga...

1. Yoga stresi azaltmaya yardımcı olur.

2. Kasları güçlendiriyor ve esnetiyor

3. Nefesi düzenler

4. Zihinsel ve bedensel dengeyi sağlar

5. rekabetin yer almadığı bir aktivite

Senin için hazırladığımız haberler