#FutbolTBT | Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi'nde yüksekten uçuyor: 2-0!

29.04.2020 - 15:52 | Son Güncellenme: 29.04.2020 - 18:12

Koronavirüs salgını sebebiyle hepimizin futbolu özlediği bugünlerde Ajansspor ekibi olarak sizleri, iz bırakan maçlara götürmeye devam ediyoruz.

#FutbolTBT | Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi'nde yüksekten uçuyor: 2-0!

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, G Grubu'ndaki ikinci maçında Almanya'nın yükselen takımlarından Leipzig'i konuk ediyor. Grupta oynadığı ilk maçta deplasmanda Porto'yu 3-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla merhaba diyen temsilcimizin şimdiki hedefli Leipzig. Leipzig ise ilk maçında Monaco ile evinde 1-1 berabere kaldı.

Şenol Güneş yönetiminde arka arkaya 2. şampiyonluğunu yaşayan Kara Kartal kadrosunda yer alan Talisca, Cenk Tosun, Babel gibi oyuncularla karşılaşmanın favorisi. Grupta da favori olmak isteyen temsilcimizin tek hedefi galibiyet! Neden olmasın? Güzel oyun güzel sonucu getirecektir.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Fabri, Medel, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Atiba, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun

Teknik direktör: Şenol Güneş

Leipzig: Gulasci, Ilsanker, Orban, Upamecano, Halstenberg, Sabitzer, Keita, Demme, Forsberg, Augustin, Werner

Teknik direktör: Ralph Hasenhüttl

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 11: Vodafone Park'ta 36 bin 641 seyircinin desteği ile karşılaşmaya hızlı başlayan takım temsilcimzi Beşiktaş oldu. Tosic sol çizgiden uzun bir pas attı. Sol kanatta topla buluşan Cenk Tosun. Cenk Tosun rakibini şık bir şekilde geçti. İçeriye bir pas. Babel, Talisca ve Quaresma ceza sahasında. Cenk'in pası Babel'e. Babel'in şutu ve GOOOOL! Karşılaşmaya hızlı başlayan Kara Kartal erken bir golle öne geçiyor. Maçın başından beri bu golün sinyalleri veriliyordu. Deplasmanda Porto gibi Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi bir takımı mağlup ettikten sonra Beşiktaş'a böyle güzel oyun ve gol yakışırdı.

22' Werner Beşiktaş yarı sahasında topla buluştu. Werner'in pasın top Sabitzer'de. Kaleye çok uzak bir mesafe. 23 yaşındaki Avusturyalı futbolcunun şutu Fabri'yi zorluyor ancak Fabri'den dönen topu Medel uzaklaştırıyor. Sabitzer'in uzaktan şutları karşılaşmada da etkili olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

32' Vodafone Park'ta ilginç şeyler oluyor. Leipzig'in genç yıldızı Timo Werner, Beşiktaş taraftarlarının yüksek tezahüratı ve ıslığına tıkaç ile önlem almaya çalıştı. Alman golcü futbolcunun bu çözümü başarılı olmadı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Timo Werner'in yerine oyuna Klostermann dahil oldu. Bu atmosferde Beşiktaş ile mücadele etmek gerçekten çok zor! Ralph Hasenhüttl görüntüde. İşi artık çok zor. Buradan puanla çıkmak hiç kolay olmayacak.

43' Beşiktaş sağ kanattan Quaresma ile atak yapıyor. Q7'nin karşısında Halstenberg var. Portekizli iyi sıyrıldı. Haydi güzel orta! Quaresma ayağının dışıyla mükemmel bir orta. TALİSCA! Q7, Talisca işbirliği golü getirdi. Beşiktaş, temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig karşısında 2-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarına girerken harika oyun, harika gol! Bu hikayenin sonu güzel Beşiktaş!

52' Leipzig farkı 1'e indirmeye çalışıyor. Sabitzer, sağ kanada Nabi Keita'ya doğru pas atıyor. Keita'nın yerden şık pasında Sabitzer gelişine vuruyor! Fabri başarılı. Bravo Fabri. Leipzig'de de Sabitzer şutlarıyla etkili olmaya devam ediyor. Werner'in etkisiz olduğu ve 32. dakikada oyundan çıktığı bu karşılaşmada Leipzig'in en iyi performansı şu ana kadar Sabitzer'den geliyor.

58' Forsberg, Kampl ile oynadı. Alman ekibi, Beşiktaş'ın yarı sahasında etkili olmaya çalışıyor. Kampl'ın pası Sabitzer'e. Sabitzer ık döndü yayın hemen üzerinden etkili bir şut daha. Yerden gelen şutta Fabri başarılı. Alman ekibinin futbolcuları elleri kafalarında Fabri'yi nasıl geçeceklerini düşünüyor olmalılar.

59' Vodafone Park'ın elektrikleri kesildi. Leipzig'in etkili olduğu bu dakikalarda belki de bizim için bir şans oldu. İki takım da soyunma odasının yolunu tuttu.

10 dakika sonra karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor...

82' Kevin Kampl'ın ceza sahasına doğru pası Sabitzer'e. Sabitzer bir an için topun kontrolünü kaybetti. Pepe'nin kontrolünde aut olacak. Ancak... Pepe'nin bir anlık hatası, Sabitzer topu aldı arka direkte Jean-Kévin Augustin boş. Sabitzer neyse ki kaleye vurdu. Fabri yine başarılı. Beşiktaş savunmasının belki de karşılaşmadaki ilk hatası. Nazar boncuğu olsun bu da! Son dakikalarda rakibin umutlanmaması önemli!

88' Tosic kendi yarı sahasında topla buluştu. Müthiş bir depar! Rakip sahayı ortasına kadar katetti. Beşiktaş gole gidiyor! Tosic, Negredo'ya; Negredo'dan tek pas Tosic'e. Gol mü geliyor? Tosic'in sağ ayakla şutu... Maalesef kaleci Gulasci'nin üzerine gidiyor. Son dakikalara giriyoruz! 2'de 2 geliyor. Beşiktaş'ın hikayesi yeni başlıyor!

Sergei Karasev Vodafone Park'taki bu zorlu mücadeleyi bitiyor ve temsilcimiz Beşiktaş, rakibi Leipzig'i yenerek grupta 6 puanla liderliğini sürdürüyor. Leipzig ise 1 puanda kaldı.

Karşılaşmanın ardından sahada müthiş bir coşku hakim. Tribünler takımı alkışlıyor, takım tribünleri. Futbolun en güzel örneklerinden birini izledik. Keita, Werner, Sabitzer gibi genç ve yıldız isimlerin karşısında önce onları durdurduk sonra da yendik. Cenk Tosun ve Talisca inci gibi parladı. Tribünlerde Şenol Güneş'e büyük destek var. Beşiktaş'ı özlediği başarılara götüren deneyimli teknik adam tribünlerin sevgisine karşılık veriyor. Bu galibiyet son değil ama! Beşiktaş bunun sinyallerini veriyor. Bu sezon belki de ilk kez bir temsilcimiz grubunu namağlup tamamlayacak. Sırada Monaco var! Eski gücünde değil! Beşiktaş ise çok farklı! Rakip tanımayacak gibi! Taraftarlar 'Beşiktaş'ın gücüne güç katmaya' devam ettikçe bu sezon daha çok gururlanacağız!

Senin için hazırladığımız haberler