Futbolu kurtarmak!

05.06.2015 - 17:43 | Son Güncellenme: 05.06.2015 - 17:43

Yıllardır sürekli futbolun getirdiği maddi ve ilgisel desteğin büyümesini kovalayan para kuruluşları, sonuçta futbolu endüstriyel hale getirirken net sömürülen bir ortama da neden oldular...

Yıllardır sürekli futbolun getirdiği maddi ve ilgisel desteğin büyümesini kovalayan para kuruluşları, sonuçta futbolu endüstriyel hale getirirken net sömürülen bir ortama da neden oldular…

Bu durum saklandı, yuvarlandı, uyutuldu ve didiklendi ama sonuçta bombanın en üst  düzeyde patlayacağı tahmin edilmedi. Hani derler ya paranın döndüğü sektörde "kara para" da yerini alır! Bu aynı zamanda mafyayı da yanında taşır! Bu bir söylem ama gerçeğe yakın olanı geçen hafta içinde FIFA'da yaşandı. Görevlilerin gözaltına alınması, yapılan seçimde Blatter'in yeniden başkan seçilmesi ve hemen ardından istifa etmesi... Bu gelişmeler çok normal değildir. Platini’nin iki yıldan bu yana açıklamalarında son dakika da dahil 'Blatter’in başkanlığı bırakması gerektiği' yolundaki açıklamaları da uyarıcı  mesajlardı (!) . FBI bu olayların açıklanması ve ortaya çıkması yolunda hareket ederken, aynı zamanda yaptırım da getirmiş oldu. Yani "Futbol asla masum değildir" ve "Futbol asla sadece futbol değildir";

  • Belgelendi !...

Amerika’nın büyük sponsorları yatırım yaptığı bu konuda çözüm istemişse yeni bir dönem başlamalıdır ve başlayacaktır.

 

Kırk yıl değil tam 65 yıllık futbol hayatımı geriye doğru sardığımda şu anda süper başarılı ve hatta "Beni olağanüstü başarılı bulan ve mucize bir eğitimci kabul edenlerin" dahi önüne geçemedikleri engel olunma renksizliği bu kirliliğin bir uzantısı mı acaba? !..

Başka ülkelerdeki meslektaşlarım benim durumumu doğal kabul etmez iken, daha sonra onların ülkelerinde de bu tür benzerliklerin yaşanması bir işaret olabilir mi?

Dünyanın en iyi teknik adamı, futbolcusu diye getirilip, buradan çok acınası ve  onur kırıcı biçimde gönderilenleri unutmuyoruz. Didi, Piontek, Tigana, Del Bosque, Zico, Alex, Hagi, Quaresma hemen aklımıza gelenler. İtalya’da başlayan ve bize de bulaşan ve CAS’lara kadar uzanan şike yolu her çeşit yoruma açık iken, FIFA ve UEFA tahkim kurulları da dahil farklı ve zikzak çizen uygulamaları ile çok dikkat çekti!

Neyse, benim asıl vurgulamak istediğim hiç bir yanlış gizli kalamaz ama gerçeği netleşirken acaba bu yanlışların son kararları neden önemsenmez veya sulandırılır diye de merak ederim aptalca !

                                                    *  *  *

Beşiktaş bu yıl mutlak şampiyon olmalıdır! Galatasaray’ın geldiği son nokta ve aldığı kupalar ona büyük güç ve kredi kazandırmıştır. Bir çok sıkıntılı veya tartışılan ortam da olsa, aldığı kupalar tüm yandaşlarını çok mutlu etmiştir. Fenerbahçe ve özellikle Beşiktaş işin sonunu getirememişlerdir. Şampiyonluk sadece futbolcu ile olmaz. Farklı psikolojik ve sosyal destekler, yaratıcılıklar ister. Bunun da iyi araştırması bir bölüm medyanın veya piyasadaki sözde menajerlerin işi olamaz. Uzmanlık işidir.

Bu kadar yorum yeter. Gelsinler fikir alsınlar ve bizler bu ülkenin çıkarsız, başarılı ve bilimsel düşünen kişileri olarak her alanda bilgilerimizi saklamaz ve başarıyı yakalarız. Ayağını yorganına göre uzatırken aynı zamanda da yetişen değerlerimiz öğrencilerimizdir. Beşiktaş ağırlıklı tüm değerlere lafımız geçer! Onları organize eder ve Beşiktaş’a şampiyonluk yaşatırız. Kendi değerlerinizi yok kabul edip gereksiz borç sıkıntısı varken çılgınlık değil yeni stadı dolduracak heyecana ihtiyaç vardır.

Kara Kartal uzaktan başka içine girince farklıdır! Bizim amacımız futbolu kurtarmaktır. Daha önce de böyle yola çıkılmış; başarı yirmi yıl sürmüştür. Tüm efsaneler o yılların ise emek ve yaratıcılık bizim ve gençlerimizin kendi eserleridir.

Ama bazıları sadece kendine oynarsa ki; ‘böyle artık futbol dünyası’...  O zaman çıkmaz yola girersiniz.
Bu nesil Beşiktaş’ın şampiyonluğunu istiyor…
Hatta bu yıl Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarlar dahi istediler... 
Gel gör ki son 10 günde kaybedilen 7 puanın getirdiği acı son öyle basit izah edilemez.

                                                    *  *  *

Yani açıkçası "yeni futbol düzeni" gibi yutturulan yanlışlardan dönmek lazım.

  •    FIFA dahi zorlanacaktır.

Yanlışlar sadece maddi çıkarların baskısı ile olmaktadır.

  • Masum değildir.

Oysa futbol sahada akıtılan helal terin sonucu başarı getirir.

  • Gerisi fasa fisodur !

O zaman gelin futbolu kurtaralım !
Var mısınız ?..

Senin için hazırladığımız haberler