Futbolun büyüsü Alessandro Arlotti'yi kandırmaya yetmedi! Harvard için futbolu bıraktı...

18.03.2021 - 16:42 | Son Güncellenme: 18.03.2021 - 16:43

Dış haberler… Avrupa futbolunda eşine az rastlanır bir gelişme yaşandı. AS Monaco altyapısından çıkan Alessandro Arlotti, henüz 18 yaşındayken futbol kariyerini noktaladı. Avrupa’da geleceği parlak hücum oyuncusu olarak nitelendirilen Arlotti, Harvard Üniversitesi’ne kabul edildiği gerekçesiyle futbolu bırakmayı tercih etti. Ailesi, yakınları ve Monaco’dan arkadaşları dahil herkes onu bu fikrinden caydırmaya çalıştı ancak bir kişi genç futbolcunun hep arkasındaydı! İşte detaylar…

Futbolun büyüsü Alessandro Arlotti'yi kandırmaya yetmedi! Harvard için futbolu bıraktı...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Fransa devi AS Monaco’nun İtalyan uyruklu futbolcusu Alessandro Arlotti, henüz 18 yaşındayken; futbol kariyerini abisi Gianluca gibi bitirmeye karar verdi. 2021 Şubat ayında Harvard tarafından kabul edilen Arlotti, bu kararı alırken çevresi onu caydırmaya çalıştı. Ancak o, Amerika’ya gidip farklı bir kariyer çizmekte ısrarcıydı. Fransız RMC Sport’a konuşan genç futbolcu, kiralandığı Pescara’da hiç forma şansı bulamadığını; tıpkı abisi gibi bir rota çizmek istediğini ifade etti.

Fransa Alessandro Arlotti’yi konuşuyor! Futbolun büyüsü onu kandıramadı…

Monaco’da oynamak her gencin hayali olabilir. Yalnız, Arlotti gibi henüz 18 yaşındayken; futbolun büyüsüne kapılmayıp oldukça farklı bir kariyer planlaması yapan gençler de var. Monaco’da geleceğin yıldızı olarak lanse edilen Arlotti, tecrübe kazanabilmesi için sezon başında Serie B ekibi Pescara’ya kiralanmıştı. Orada forma şansı bulamadığını söyleyen yıldız adayı şöyle konuştu, “Takım ligde son sırada. Bir alt lige düşme potansiyeli olan bir ekipten bahsediyoruz. Genç isimleri bu yüzden oynatmadıklarını düşünüyorum. Anlayışla yaklaşmak lazım.”

Herkes karşısında durdu...

Arlotti futbolu bırakma fikrini 2021 Şubat ayından beri düşünüyor. Hayatta 2 kez aynı trenin gelmeyeceğine inanan genç futbolcu, Harvard’dan kabul belgesi aldığından beri futbolu bırakma fikrini uygun bir şekilde ailesine ve çevresine anlatmaya çalışmış. Lakin abisi Gianluca dışında kimse onay vermemiş. Bir zamanlar kendisi gibi futbol oynayan abisi Gianluca, Boston’da ekonomi alanında eğitim görüyor. Arlotti ise ne yönde uzmanlaşacağı sorulduğunda, “Uzmanlaşacağım dalı henüz belirlemedim. Harvard’da ilk iki yıl temel etiğim veriliyor. O sürede uzmanlaşmak istediğim alanı da seçebileceğimi düşünüyorum.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler