Futbolun yeni ofsayt kuralı Arsene Wenger'den!

Ali Bozkurt
18.11.2023 - 20:47 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 20:50

FIFA Geliştirme Direktörü Arsene Wenger'in ofsayt tanımı önümüzdeki seneden itibaren uygulamaya geçebilir. İşte tüm detaylar...

Futbolun yeni ofsayt kuralı Arsene Wenger'den!

AJANSSPOR HABER

İspanyol Marca gazetesine göre; FIFA Geliştirme Direktörü olan Arsene Wenger'in yeni ofsayt tanımı, 2024-2025 sezonundan itibaren yürürlüğe girebilir. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun da (IFAB) gündemine aldığı bu konunun, seyir zevkinin daha yüksek düzeye getirebileceği konuşuldu.

Yeni ofsayt kuralı geliyor

Arsenal'in efsane eski teknik direktörü Arsene Wenger, FIFA Geliştirme Direktörü olarak ofsaytla ilgili yeni bir yöntem getirdi. Marca'nın haberine göre; Arsene Wenger'in yeni ofsayt tanımında, bir oyuncunun ofsaytta sayılması için tamamen defans oyuncusunun önünde olması gerektiği yazıldı. Ayrıca FIFA Gelişim Direktörü Wenger'e göre, bu kuralın yürürlüğe girmesi halinde ofsayt pozisyonlarının yarı yarıya azalacak ve futbolun daha heyecan verici hale gelecek. Wenger'in bu ofsayt tanımını ise IFAB gündemine aldı.

IFAB'ın gündeminde "10 dakika ceza" da var

IFAB'ın gündemindeki tek konu yeni ofsayt kuralı değil. Ayrıca futbolla ilgili radikal bir değişiklik daha olacak. "10 dakika ceza" kuralını da gündeminde tutan IFAB, hakemlere karşı itirazların önüne geçmek için sadece takım kaptanına yetki verecek ve hatalı oyuncuya 10 dakika kenarda bekleme kuralı getirmeyi planlıyor. 

Oyuncular hakemin etrafını saramayacak

IFAB, sadece takım kaptanının itirazına izin veren kuralı yürürlüğe sokarak futbolcuların, hakemin etrafını sarmasına engel olmak istiyor. The Times gazetesinin haberine göre; yaklaşık iki hafta içerisinde Londra'da düzenlenecek IFAB'ın toplantısıının ilk ana maddesi futbolcuların hakemlere karşı kötü davranışları olması bekleniyor.

Hakemleri motive etmek amaçlanıyor

IFAB Genel Sekreteri Lukas Brud, hakemlerin mesleklerini bırakmasından endişe duyduklarını ve bu sayının da endişe verici boyutta olduğunu dile getirmişti. Brud, "10 dakika ceza kuralı daha fazla genç hakemi istismara uğrama korkusu olmadan spora devam etme konusunda motive edecek" dedi.

Arsene Wenger'in teknik direktörlük performansı

1981-1982 senesinde Strasbourg U19 takımını çalıştıran Fransız eski çalıştırıcı, 1983-1984 senesinde Cannes takımının yardımcı antrenörlük görevini üstlenmişti. 74 yaşındaki Wenger, ilk A Takım teknik direktörlük görevine 1984-185 sezonunda Fransız ekip Nancy'nin başına geçerek başlamıştı. Fransız ekiple 122 maça çıkan Wenger, 1987-1988 sezonunda Monaco'nun başına geçmişti. İlk sezonunda Monaco'yu ligde şampiyon yapan Fransız çalıştırıcı, 1990-1991 sezonunda Fransa Kupasını'da takımına kazandırmıştı. 

1994-1995 sezonunda Japonya takımı Nagoya Grampus'u çalıştıran Wenger, bu takımla 2 kupa kazanmıştı. 1996-1997 sezonunda ise Arsenal'ın başına geçen Wenger, efsanesi olduğu kulüpte 22 yıl kaldı ve 1232 maça çıktı. Arsene Wenger, Arsenal ile toplamda 17 kupa kazanmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler