Futbolun yeni tartışması: Maça çıkamayan takımlar yenik sayılmalı mı?

15.11.2020 - 10:17 | Son Güncellenme: 15.11.2020 - 10:34

Süper Lig'de koronavirüs sebebiyle maça çıkamayan takımların hükmen mağlup sayılabileceği önerilerini konuşulmaya başlandı. Süper Lig'de takımlar neredeyse her gün koronavirüs vakası açıklarken, futbol camiası hükmen mağlubiyet fikrine nasıl bakıyor? Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi bu fikre karşıyken Galatasaray'da Abdurrahim Albayrak şartlı onay veriyor. Sergen Yalçın, Necip Uysal, Göksel Gümüşdağ ve Hasan Kartal da konuyla ilgili görüşlerini açıkladı. İşte detaylar...

Futbolun yeni tartışması: Maça çıkamayan takımlar yenik sayılmalı mı?

Koronavirüs sebebiyle ligde şu ana kadar 2 maç ertelendi ancak son dönemde kulüplerde artan vakalar sebebiyle ilerleyen haftalarda daha fazla maç ertelenebilir. 42 hafta üzerinden oynanan Süper Lig'de ertelenen maç sayısı artarsa Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) nasıl bir yol haritası izleyeceği ise merak konusu.

Federasyonunun, ligde koronavirüs sebebiyle sahaya çıkamayan takımları hükmen mağlup sayabileceği ve bu konuda çalışma yaptığı iddia edilmişti. Peki futbol camiası bu fikre nasıl bakıyor?

Gümüşdağ: "Testler aynı labaratuvarda olacak, konuşabiliriz"

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Şampiyonlar Ligi’ndeki tüm takımların koronavirüs testlerinin UEFA’nın belirlediği bir laboratuvar tarafından yapıldığını vurgularken, "Biz Şampiyonlar Ligi maçlarına UEFA’nın akredite ettiği bir laboratuvardan alınan test sonuçlarıyla çıkabiliyoruz. Ben, Süper Lig’de de böyle bir uygulamaya gidilmesi gerektiğini TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir’e de söyledim. Eğer Süper Lig’deki 21 kulübün testlerini yapacak bir laboratuvarla anlaşırsak, hükmen yenilgiyi konuşabiliriz" dedi.

Albayrak: "Doğru formülü bulmalıyız"

Galatasaray'ın ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ise TFF'ye destek olunması gerektiğini söyledi. Albayrak, "TFF’ye bu konuda elimizden gelen desteği vermeliyiz. Sezonun tamamlanması ve adil bir uygulama olması için doğru formülü bulmalıyız. Tüm testlerin tek bir merkezden yapılması ve yönetilmesi son derece doğru bir uygulama olacaktır" şeklinde konuştu. (KORONAVİRÜSE YAKALANAN VALENCİA, BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE OYNAYACAK MI?)

Çebi: "Şiddetle karşıyım"

Beşiktaş'ın başkanı Ahmet Nur Çebi ise bu fikre karşı. Deneyimli spor adamı yaptığı açıklamada, "Olabilir mi böyle bir şey! Takımların emekleri bu şekilde heba edilmemeli. Şiddetle karşıyım. Eğer böyle bir değişiklik yapılırsa futbol takımları başka yollara tevessül ederler. Daha tehlikeli olur. İnsan sağlığından önemli değil bu lig" ifadelerini kullandı.

Yalçın: "Yeterli kadro yoksa ne yapacağız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise, "TFF böyle bir karar almışsa yorum yapmanın anlamı yok. Biz teknik direktörlere bir şey sormadılar. Ya bir takım 20 oyuncu Covid-19’a yakalanmışsa ne olacak? Yeterli kadro yoksa ne yapacağız? Bu durumda şampiyonluk şansı eşit olur mu" diye sordu.

Torunoğulları: "Aynı yerde yapılmalı"

Beşiktaş'ın transferden sorumlu yönetim kurulu üyesi Erdal Torunoğulları ise, "Federasyon eğer böyle bir değişiklik yapmayı düşünüyorsa, tüm takımların testlerinin aynı kuruluşta yapılması gerekiyor. Herkes farklı yerde yaptırırsa olmaz. Takımlardan biri pozitif çıkan test sonuçlarını saklarsa ne olacak" şeklinde konuştu. (DORUKHAN'A REST: YA SÖZLEŞME YA KADRO DIŞI)

Uysal: "Sorunun cevabını yönetenler vermeli"

Öte yandan Beşiktaş'ın takım kaptanlarından Necip Uysal da teknik direktörlerin yaşadığı zorluğa dikkat çekti. Necip Uysal, "Takımda çok sayıda arkadaşımız Covid-19’a yakalandı. Benim de testlerim pozitif çıktı. Bu süreçte teknik direktörlerin işi çok zor çünkü oyuncu bulmakta sıkıntı yaşayacaklar. Bence bu sorunun cevabını futbolu yönetenler vermeli" ifadelerini kullandı.

Kartal: "Kesinlikle karşıyız"

"Sahaya çıkmadan maç kaybedilmez" diyen Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "Biz kesinlikle karşıyız. Gerekirse altyapıdan oyuncularla maçlar oynanmalı. Herkes takımına sahip çıksın, Covid-19 vakaları olmasın. Ayrıca futbolcularda karantina süresi 14 günden 10 güne inmeli" dedi.

Aybaba: "Federasyonun aldığı her karara saygılıyız"

Kayserispor'un yeni teknik direktörü Samet Aybaba ise, "Covid-19 pandemisi sadece Kayserispor’da değil, herkese olağanüstü günler yaşatıyor. Dolayısıyla birbirimizi fazla yıpratmamak gerektiğini düşünüyorum. Federasyonumuzun aldığı her karara saygılıyız. Futbol adına desteklememiz gerek" dedi.

Tazearslan: "Maçlar ertelenmesin"

Hatayspor'un başkanı Nihat Tazearslan ise maçların ertelenmemesi gerektiğini söyledi. Tazearslan, "Hatayspor olarak maçların ertelenmemesi gerektiği kanaatindeyiz. CSKA, Şampiyonlar Ligi’nde Covid-19’lu çıkan 10 futbolcusundan eksik oynadı ve R.Madrid’i yendi. Covid-19’luların yerine altyapıdan gençler oynatılsın ama maç ertelenmesin" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler