Önder Özen'den Galatasaray yorumu: Şerefli mağlubiyet böyle olur.

İsmail Keles
25.10.2023 - 12:52 | Son Güncellenme: 25.10.2023 - 13:01

Teknik direktör Zafer Özden Özen, Galatasaray'ın Bayern Münih'e 3-1 yenildiği maçı Vole YouTube kanalında yorumladı; Sarı-Kırmızılılar'ın özellikle ilk yarıdaki üstün oyununu övdü.

Önder Özen'den Galatasaray yorumu: Şerefli mağlubiyet böyle olur.

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. haftasında Almanya'nın Bayern Münih takımını ikinci yarı durduramadı ve sahadan puansız ayrıldı.

Maça Galatasaray iyi başlamasına karşın 8. dakikada Bayern ani atakta Kingsley Coman'la 1-0 öne geçti. Taraftarının da muhteşem desteğiyle Sarı Kırmızılılar, golden sonra Bayern Münih'i sahasına hapsetti. 

Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi üst üste önemli pozisyonlardan yararlanamasa da Icardi'nin 30. dakikada Panenka penaltısından kaydettiği golle skora denge getirdi. Galatasaray'ın, tamamen kontrolü elinde bulundurduğu ve birçok pozisyondan yararlanamadığı maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

Müsabakada ikinci yarının ilk bölümü de dengeli geçerken, orta sahaya ağırlığını koyarak kontrolü eline alan Bayern Münih, savunmada yetersiz kalan Galatasaray karşısında peş peşe goller buldu. 73. dakikada Harry Kane ve 79. dakikada Jamal Musiala ile skor üreten Alman ekibi, maçı 3-1 kazandı.

"Bayern bu sezon ilk defa bu kadar sıkıştı"

Galatasaray-Bayern Münih maçını yorumlayan Zafer Önder Özen, "Bu sezon ilk defa 45 dakika boyunca Bayern Münih bu kadar sıkıştı. Devre, Galatasaray ile Bayern Münih savunması arasında geçti. Bence şanssız bir ilk gol. Geriye düşmesi çok ciddi şanssızlık. Ona rağmen yakaladı" dedi. 

"Icardi çok enteresn bir penaltı attı"

Icardi'nin penaltısına değinen Özen, "Icardi çok enteresan ve ilginç bir penaltı attı. İkinci devre başlangıç yine çok istekli, sert ve tempolu. Ama bir yerden sonra ihtiyaçlara göre de oynamayı bilmek gerekir" yorumunu yaptı. 

İlgini Çekebilir
Victor Nelsson, Galatasaray'a küstü
Habere Git

"Galatasaray bir puan alsaydı gruptan çıkmayı garantileyecekti"

Galatasaray'ın Bayern karşısında bir puan alması durumunda işlerin değişeceğini söyleyen Önder Özen şöyle konuştu, "Galatasaray fazlasıyla hak etti. Bayern karşısında bir puan alsaydı gruptan çıkmayı neredeyse garantileyecekti. Matematiksel olarak değil de zihinsel olarak işlem tamam olacaktı. Maç kaybedildi. Şerefli mağlubiyetler denir ya, şerefli mağlubiyet böyle olur. Kafa tutarsın ki; Galatasaray kafa tuttu. Çok iyi futbol oynayarak kafa tuttu. Ama gücü ve enerjisi 90 dakika gitmedi, kolay kolay gidemezdi. Galatasaray antrenör ekibi, her koşulda bardağın dolu tarafını görmeli. Ama boş tarafa da bir gözüyle bakmalı."

Senin için hazırladığımız haberler