Galatasaray aradığı futbolcuyu Almanya'da buldu! Resmi teklif

Orhan Gülek
24.05.2021 - 14:31 | Son Güncellenme: 24.05.2021 - 14:52

Transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray, stoper bölgesine Alman savunmacı Keven Schlotterbeck'i düşünüyor. İşte detaylar...

Galatasaray aradığı futbolcuyu Almanya'da buldu! Resmi teklif

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu averajla Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray, gözünü iç ve dış transfere çevirmiş durumda. Sezon sonu Göztepe ile kontratı biten tecrübeli stoper Alpaslan Öztürk ile her konuda anlaşan Galatasaray, Luyindama'nın yerine ise Bundesliga 1'de Freiburg takımının formasını giyen Keven Schlotterbeck'i radarına aldı.

İlk olarak Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Alparslan Öztürk'ün temsilcisi Ömer Kızılkoca, tecrübeli futbolcunun Galatasaray ile anlaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi. 

Alparslan Öztürk, antrenmanlara başladı

Kızılkoca, "Göztepe'de iyi işler yaptı ve başarılı biçimde veda etti kulübüne; yeni sezonda, yeni takımında olacak. Haziran'ın 5'inde resmî transfer dönemi başlıyor. Alparslan vicdani olarak Göztepe'ye iyi şeyler vererek ayrıldığı için rahat. Taraftarın sevdiği bir futbolcuydu. Geçen hafta özel antrenör tuttu ve çalışmalara başladı" dedi. 

Marcao ile sözleşme uzatılıyor

Öte yandan sarı-kırmızılılar, 2019 yılında kadrosuna kattığı ve 30 Haziran 2022’ye dek kontratı bulunan Marcao’nun sözleşmesini 2024’e kadar uzatma noktasında mutlu sona yaklaştı.

Alternatifi hazır

Fotomaç’ın haberine göre Galatasaray, Marcao’nun; sözleşme yeniledikten sonra iyi bir teklif gelmesi halinde olası satışına ise izin verecek. Bu durumda sarı-kırmızılılar, stoper bölgesinde oluşacak olan boşluğu da Alman savunmacı Keven Schlotterbeck ile doldurmayı planlıyor.

Hedef; Alman stoper

Freiburg kentinde yaşayan ve SC Freiburg'la ilişkileri çok iyi olan Galatasaraylı Ali Polat, "Galatasaray, Schlotterbeck'e teklifte bulundu. Defansif orta saha olarak da oynayabiliyor. Bu sezon tüm maçlarda banko oynadı. Çok yetenekli ve hırslı bir oyuncu. Geçen sezon Union Berlin'de kiralık olarak oynamıştı ve çok başarılı oldu. Freiburg altyapısı çok güçlü bir kulüp. Keven, Galatasaray'ın gündeminde, Freiburg'la görüşmelere başlanmış. Galatasaray, kulübünü ikna edebilirse, Keven, Galatasaray'da oynamak istiyor. Galatasaray'a büyük katkı sağlar. Bundesliga'da çokt iyi bir sezon geçirdi" dedi.

Schlotterbeck kimdir?

24 yaşındaki Alman stoper Keven Schlotterbeck, Almanya’da çeşitli takımların alt yaş kategorilerinde de forma giydi. Ardından 2017/2018 yazında bedelsiz olarak SC Freiburg 2’nin yolunu tutan Alman stoper, 2018/2019’da ise A Takım’a transfer oldu. 24 yaşındaki savunmacı, 2019/2020 sezonunu da kiralık olarak Union Berlin’de geçirdi.

Senin için hazırladığımız haberler