Galatasaray'da ayrılık resmileşti! Yunus Akgün Leicester City'de

İsmail Keles
26.08.2023 - 23:06 | Son Güncellenme: 27.08.2023 - 00:02

Galatasaray, Yunus Akgün'ün İngiltere Championship ekibi Leicester City'ye kiralandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na '(KAP) bildirdi.

Galatasaray'da ayrılık resmileşti! Yunus Akgün Leicester City'de

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'dan yapılan açıklamada:

Profesyonel Futbolcumuz Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Leicester City Football Club Limited ile anlaşmaya varılmıştır. 

Yapılan anlaşmaya göre konusunda Leicester City Football Club Limited, şirketimize 500.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Futbolcunun şarta bağlı transfer bedeli 9.000.000 Euro'dur.

Ayrıca, Leicester City Football Club Limited‘e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i şirketimize ödenecektir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. 

Leicester City'den Yunus Akgün paylaşımı

İlgini Çekebilir
Kaleciyi Fenerbahçe, antrenörünü Trabzonspor aldı
Habere Git

Yunus Akgün umut dolu

Burada olduğum için çok gururluyum" diyen 23 yaşındaki oyuncusu, "Sahada taraftarların önüne çıkacağım için çok heyecanlıyım. Kulüp ve personel beni arkadaşça karşıladı. Doğru karar verdiğim için çok mutluyum. Tüm oyuncular özellikle Türkiye'de oynayanlar, yurtdışında Avrupa'da oynamak isterler. Bu benim ilk deneyimim. Kulüp için en iyisini yapmak için en iyi performansımı sergileyeceğim. Umarım harika bir sezon olur" sözleriyle yeni takımına merhaba dedi. 

Leicester'a transferi için heyecanlı olduğunu söyleyen Yunus Akgün, "Leicester City daha önce Premier Ligi kazandı. İlk hedefim takım arkadaşlarıma yardım etmek ve ligi kazanmak, daha sonra da kupaların kazanmasında pay sahibi olmak istiyorum. Amacım bu ve bunun için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Leicester City'deki dördüncü Türk

Leicester City'de Mustafa İzzet, Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'den sonra forma giyecek dördüncü A Milli Takım oyuncusu olacak Yunus Akgün, "Leicester City'nin bana ilgisini duyduğumda menajerime "Hadi şunu yapalım" dedim; çünkü Leicester City'yle ilgili çok fazla şey duymuştum. Çağlar ve Cengiz'i biliyorum. Adana Demirspor'da oynarken daha önce Leicester City'de oynayan kaptan Gökhan İnler, Leicester takımı ve kulübüyle ilgili harika şeyler söylemişti. Şimdi burada kolduğum için gururluyum" açıklamalarını yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler