Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk'ten Nuri Şahin açıklaması

Feride Kara
13.04.2022 - 20:21 | Son Güncellenme: 14.04.2022 - 09:19

Galatasaray'da yaklaşan başkanlık seçimi öncesinde başkan adaylardan biri olan Metin Öztürk Radyospor'da gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk'ten Nuri Şahin açıklaması

Galatasaray'da yaklaşan başkanlık seçimi öncesinde başkan adaylardan biri olan Metin Öztürk Radyospor'da gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Torrent şapkadan tavşan çıkarır mı bakacağız

Metin Öztürk: "Şu an lig devam ediyor. Hoca konusunda konuşmak doğru değil. Ben de Sarı-Kırmızı renklere aşığım. Bir taraftan da başkan adayıyım. Kontratlara baktığınızda hocanın bir tazminat maddesi var. Başarısızlık durumunda tazminata bakmayız. Kalan haftalarda şapkadan tavşan çıkarır mı bakacağız. Bu sezonu hoca ile tamamlayacağız. En doğru kararın ne olduğuna ekipçe bir araya gelip karar vereceğiz."
 

Nuri Hoca bizim alkışladığımız bir hoca

Antalyaspor teknik direktör Nuri Şahin için konuşan Öztürk "Bielsa ile görüşmedik. Biz hiçbir hocayla görüşmedik. Bir B planımız var. Bütçenize bakar, planlarınıza bakarsınız. Biz de ekip olarak ola ki hocayla devam etmezsek B planı oluşturduk. Ağırlıklı olarak yerli hocada karar kıldık. Torrent ile bir kontrat var. Son düdük çalana kadar Torrent'in performansını ön yargısız izleyeceğiz. Bugün beğenmeyip gönderdiğimiz bir sürü futbolcumuz harikalar yaratıyor. Şans verildiğinde kimin ne yapacağını bilmiyoruz. Nuri Şahin inşallah orada çok başarılı olur. İnşallah Antalyaspor'daki görevi bittikten sonra Milli takımda görürüz. Bizim amacımız ne Antalya'nın ne de başka bir takımın hocalarına göz dikmek değil. Tabii ki Nuri Hoca bizim izlediğimiz, alkışladığımız bir hocamız." dedi.

Galatasaray'a uçarak gelecek çok hoca var

Öztürk teknik direktör ile ilgili olarak "Konu Galatasaray olduğu zaman uçarak gelecek çok hoca vardır. İçiniz rahat olsun. Galatasaray'ın hoca bulamaması gibi bir şey söz konusu değil. Futbol aklını yaparken biz önce sezonu bitirmenin derdindeyiz. Kiralık 10 civarı futbolcumuz var. Teknik heyet ve yönetim kurulumuz bir araya gelerek, hepsini değerlendirecekler. Kulübün sözleşmelerini incelemedim. Campos bildiğim kadarıyla dışarıdan danışman olarak hizmet veriyor. Kulüple bir bağı olduğunu düşünmüyorum. Bize katkısına bakmak lazım. Bizden ücret almadan harika futbolcular getirecekse neden olmasın." dedi.
 

Artık savurulacak 100 milyon Euro'lar yok

Bütçe konusunda Öztürk "Galatasaray'da transfere her zaman kaynak ayrılır. Bizim dışarıdaki kendimize ait oyuncular gelsin. İhtiyacı tespit edelim. Orta sahada özellikle 3 oyuncuya ihtiyaç var. Onu ben de görüyorum. Dışarıdaki oyuncular döndüğünde değerlendireceğiz. Nokta atışları yapacağız. Artık savurulacak 100 milyon Euro'lar yok." 
 


Bu proje 6 ayda bitecek bir proje değil

Öztürk "Tüm bunların planlamaları yapıldı. Bu yıl içinde hem Kemerburgaz'a hem de basketbol sahasına başlayacağız. Florya'yı değerlendireceğiz. Biz geçen sene çok nettik. Biz gelirsek 28 Mayıs 2022'de seçime gideceğiz ve bu arada Kemerburgaz'a 4 tane saha yapacağız, basketbol sahasının temelini atacağız dedik. Galatasaray'ın daha evvel Dursun Özbek zamanından bir Kemerburgaz'ı var. Orada duruyor. Sadece belediyeler ile konuşulacak ve başlanacak. Bu proje 6 ayda bitecek bir proje değil. Bir taraftan doldurmaya bir taraftan sahalarınızı yaparsanız olur."

Kasada sıfırız, sahada sıfırız

Öztürk "Hakkı yenilmeyen bir Galatasaray'ı yüzde 100 vaat ediyorum. Bu da hukuk içinde olur. Galatasaray'ın hakkını korumak demek, diğer takımların hakkını yemek değil. Maalesef daha önce böyle olmadı Galatasaray için. Kasada sıfırız, sahada sıfırız. Biz bunları değiştirmek için geliyoruz."
 

Galatasaray'ın en büyük problemi futbolcu satamaması

Futbolcu satışı için konuşan Metin Öztürk "Galatasaray'ın en büyük problemi futbolcu satamaması. Sadece Dursun Özbek döneminde alınan futbolcular satılabilmiş. Futbolcu satmak çok normaldir. 2 milyona alırsın, 6 milyona satarsın. Birçok kulüp bu şekilde ilerliyor. Ama biz Diagne'yi almışız, ona 3 milyon Euro verecek adam bulamamışız. Biz futbolcu satıp, takımı zaafiyete uğratmak yerine futbolcuları değerlendirip, o değer üzerinden satacağız. Zaten bu kulüplerin yapması gereken şeylerden biri. Türk kulüpleri 200 milyon Euro harcıyor, 60 milyon Euro gelir elde ediyor. Futbolcu alınır da satılır da.Borç ödemek için futbolcu satıyorsanız yanlış. Bizim finansmanlarımız ve planlarımız hazır. Biz futbolcu da alırız, futbolcu da satarız. Eğer zamanında satamazsanız o futbolcu elinizde patlar."

Erden Timur ile devam edeceğiz

Öztürk basketbol organizasyonu için "Aynen devam ediyoruz. O modeli biz futbola da taşıyacağız. Orada harika bir birliktelik ilerliyor. Burada Erden Timur'un çok büyük bir katkısı var. Dolayısıyla oradaki modelin bozulması mümkün mü? Tam tersi biz o modeli diğer branşlara taşıyacağız.""Taraftarlar önümüzdeki yıl için bayraklarını hazırlasınlar. Galatasaray'ı savunacak bir ekip geliyor. Kadromuza baktığınızda bu iş için en uygun insanlar geliyor." 


Levent Nazifoğlu açıklaması 

Metin Öztürk son olarak "Levent Nazifoğlu çok eskiden beri tanıdığımız bir arkadaşım. Dursun Özbek döneminde sportiften sorumluydu. O da kendi bölümüyle ilgili hazırlıklarını yapıyor." diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler