Galatasaray Başkan Adayı Ozan Korkut Radyospor'a flaş açıklamalar yaptı!

15.05.2018 - 16:07 | Son Güncellenme: 15.05.2018 - 16:07

Galatasaray Başkan Adayı Ozan Korkut Radyospor'a flaş açıklamalar yaptı!

Galatasaray'ın genç başkan adayı Ozan Korkut, flaş açıklamalar yaptı. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Korkut şunları ifade etti

"Bu bir hizmet yarışıdır"

"Glatasaray örf ve aneneleri bunları gerektirir. Bu hakkı edinmiş ekipler adaylığını açıkladı. Bu bir hizmet yarışıdır. Gayet demokratik sonuçlanacağını sanıyorum. Galatasaray'ın bir sporcusuyum kırmızı ve sarı hep taşıdım. Galatasaray'da basketbol oynadım. Mutlaka sporun içinden gelmek önemli. Bütün sporcular açısından kazanmak ruhu ile bir işe girer ve centilmenlik duygusu ile galip gelmeye çalışır. Kazanbilmek için kendini sürekli geliştirmek gerektiğini bilir. Sporcuların nasıl yönlendirileceğini bilir"

'Başkanlık düşüncesi yaklaşık 2-2,5 yıllık bir çalışma'

"Başkanlık düşüncesi yaklaşık 2-2,5 yıllık bir çalışma. Biz aslında gerekli plan ve projeleri yapmaya başlamıştık. Mayıs ayı içinde olması gerekiyordu ama çok kısa sürede aday olmak mümkün olmadı. Bizde büyüklerimizden talep ettik."

"Sonrasında söz vermiştik ve söz verdiğimiz gibi Mayıs ayı içinde seçime girdik. Başkan olursam en genç başkan olan isimlerden biri olacağım"

"Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde yazan ve son paragraftaki kısıma atıfta bulunmuştur"

"Seçim süreci olarak baktığımız zaman tüzük gereği önce genel kurul üyelerinden 100 tane ıslak imzalı tavsiye mektubu ve inceleme sonucu aday olduk. İlk çarşamba günü divan kurulu toplantısı vardı. Kendi büyüklerimize açıkladık. Bahsetmiş olduğunuz haber, benim ve ekibimin yaptığı bir açıklama değildir. Genç Galatasaraylıların bu zor dönemde aday oluyorlar, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde yazan ve son paragraftaki kısıma atıfta bulunmuştur. Atatürk herkesin ortak değeridir. Böyle bir ihtiyacımız ya da saygısızlığımız olamaz tabii ama bu haberden gurur duyduk"

"Listemizde Galatasaray'ın her döneminde başkan adayı olabilecek 3-4 isim vardır"

"Listeyi plan ve program sonucu tespit ettik. Sağlayacakları faydaya göre hepsi seçilmiştir. Galatasaray'ın her döneminde başkan adayı olabilecek 3-4 isim vardır. Toplamda Galatasaray genelinde 20 yıllık bir deneyimden bahsediyoruz. Aynı vizyona sahip oldukları için teklif ettik ve sağ olsun kabul etiler. Tamamen liyakat sonucu seçilmiştir. Diğer 3 listede yer alan başkan adaylşarı ve sayın mevcut başkanımı ayrıca ekiplerinde yer alanlar arkadaşlarımızdır"

"Fatih Terim'e desteğimiz tam"

"Takımı gayet motive görüyoruz. Galatasaray her maça kazanmak için çıkar. Şampiyonluğu en iyi koşulda elde edeceğimize eminiz."

"Biz spordan değer yaratmak zorundayız. Bu değeri yaratmak için ortak bir çaba lazım. Sayın Fatih Terim ile alakalı dün akşam açıklamıştım. Fatih Terim'e desteğimiz tamdır. Çok daha geniş bir insiyatif alanda görev almasını isteriz. Hocamızın titri önemli değil, burada herkesin eşit sorumluk alması lazım. Buı sadece futbol değil diğer 14 branşta da olması lazım. Büyük spor kulüplerinin yurt dışında yaptığı gibi gereğini yapıp Galatasaray'ın global bir şekilde yönetilmesini sağlamamız lazım"

"Harcamalar tabii kontrol edilmelidir ama gelirleri arttırmak gerekli"

"Global sponsorları yapabilecek bir ekibe sahibiz. Optimum maliyetleri, hedef küçültmeden devam edeceğiz. Gelir arttırmaya çalışağız. Manchester United'ı 600 milyon civarında geliri var ama Galatasaray'ın geliri bunun 1'e 5 1'e 4 civarında geridedir. Harcamalar tabii kontrol edilmelidir ama gelirleri arttırmak gerekli"

"Başarılı olmak için bugüne kadar yapılan hatalar tekrarlanmamalı. İnşallah şampiyonluk gerçekleştikten sonra, başkan seçildikten sonra hocamız ile oturup dinlemek ve o stratejileri değerlendirmek gerekir"

"Galatasaray en iyi şekilde UEFA'ya kendini anlatmıştır"

"UEFA ile sayın Mustafa Cengiz başkanımın yürüttüğü ilişkilier doğru buluyorum. Sayın başkanım çok iyi bir strateji belirlemiştir. Burada konuyu bilen üyelerden destek almıştır ve Mete İkiz bu anlamdan benim listemde yer alan arkadaşım gereken desteği vermiştir. Yapmak isteklerimizi UEFA belirtmişlerdir. Konuyu en yakın şekilde takip ediyoruz. Netleşmiş bir karar yok. Galatasaray en iyi şekilde UEFA'ya kendini anlatmıştır. "

 

"Sayın başkanın açıklamalarını duymadım ama takımımız inşallah şampiyonluğu yakalasın ardından UEFA kararını net bir şekilde görelim sonra konuşuruz"

Senin için hazırladığımız haberler