Galatasaray Basketbol Takımı sabote edilmiş

04.02.2018 - 18:35 | Son Güncellenme: 04.02.2018 - 18:35

Türk Basketbolunun en acıklı senesini yaşıyoruz! Ligi yere göğe sığdıramadığımız seneler çok geride kaldı.  Neden? Çünkü takımlarımızın çoğu çok kötü yönetiliyor. Takımları tek tek büyüteç altına alsak, içler acısı sahneler göz önüne gelecek! Aslında futbolda da, benzer hatta daha kötü olaylar sahneleniyor! Ancak futbolun başının üzerindeki Demokles’in kılıcı her an kafa uçurmaya hazır. Bu nedenle en büyük, ya da küçük bakılmaksızın “kontrolün çok üst düzeyde olduğu futbol, çok zorda olsa da idare ediyorlar! Ancak bizim futbol ve basketbol ligleri Fransa ve ya başka bir ülkede olsa kesin oynanmaz! Oynatmaz, yöneticileri hapse atarlar!

Kulüplerimizin devlete olan borçları nedeniyle devamlı idare ediliyor! Sebep seyirci ve toplum baskısı! Affedilen borçlar yöneticileri şımartıyor! Bunun bir dibi olan gün gelecektir! Eğer yarın: “Bize olan borcunuzu ödeyin yoksa kapanırsınız” deseler ligde takım kalmaz! Aynı organizasyon basketbolda da geçerli.

Beni bu yazıdaki konum kafa üşütecek. Durum şu ki: Eski Başkan; Dursun Özbek bir gün: “ Ergin Ataman basketbol takımı başında  50 milyon dolar harcadı!” diye suçladı! Oysa o Ergin Ataman bir zamanlar seyircinin göz bebeği idi.” İmparator diye çağrılıyordu” Yıllardır hasret kaldıkları galibiyetlere ulaşıyorlardı. Son 1990 senesinde kazanılan Türkiye Şampiyonluğunun ardından; 2014 tarihinde yani 24 sene sonra Şampiyonluk Kupası müzede yerini aldı. Bu yetmezmiş gibi 2013-2014 senesinde Euroleague’de çeyrek final. “2015-2016 yılında bırakın ulaşmayı yanından bile geçmedikleri Eurocup Şampiyonu oldular” tabii Ergin Ataman ile. Aynı dönemde bırakın Şampiyonluğu derecelere bile girmeyen Anadolu Efes ve Fenerbahçe 50 milyon dolarların çok üstünde paralar harcadılar. Seyirci o dönem başkan ve yönetimin aleyhine bağırırken, Ergin Ataman seyirciyi suusturmak için çok emek verdi.Seyirci ile zaman zaman arası bozuldu.

Fenerbahçe Obradovic ve yeni salonları ile büyük bir “FENERBAHÇE  BASKETBOL CUMHURİYETİ” kurmuştur. Geçmiş yönetim bu sezon başında bütçe küçülteceğiz dediler, yine milyon dolarları harcadılar bir farkla inanılmaz kötü maçlar çıkarıp herkese yenildiler! Her maç 10 bin kişiye oynayan Galatasaray Basketbol Takımı 500 kişilere düştü! Ezeli rekabette hep ezilen takım oldular! Eski yöneticiler Miami'de oynadı, NBA deneyimi var diye Filipinlerden Henry Walker’ın üzerine marketten alınan Miami forması  giydirdiler. Oysa Walker NBA’ de birkaç dakika oynamış ve sonra Filipinlerin yolunu tutmuştu!

Yeni gelen yönetim ve Başkan Mustafa Cengiz büyük şaşkınlık içinde: “Bu sene küçülen bütçenin altından yanlış ve kalitesiz oyuncular alınarak, takıma harcanan milyon dolarlar  yetmedi. Vallahi yetmedi. Küçük bütçeli takımın Coachu Erman Kunter kovulup, Kurtarıcı olarak getirilen Oktay Mahmudi’ye  verilen 1.200 milyon dolar! Sahi bu sene Galatasaray bütçe olarak küçüldü mü? İnanın Galatasaray’a bu sene tüm harcanan para ile; iyi bir Coach’un elinde şampiyonluğa oynayan takım kurulabilirdi! Başkan Mustafa Cengiz “Erkek ve Kadın Basketbol maçlarına gitti, büyük hüsrana uğradı. Yanındakilerine REZALET” demiş! Tribünler YÖNETİM UYUMA BASKETBOLA SAHİP ÇIK! diye ortalığı inletiyor. Mutlaka köklü değişim gerekli!  Bunlar da yetmedi! 4 aydır ödenmeyen maaşlar! Yazık! Çok yazık! Türkiye’ye basketbolu tanıtan ve yenilmez armadalar kuran Galatasaray camiasına yakışıyor mu? Bakalım salon yapılacak mı? Ya da yeni bir Türkiye veya Avrupa Şampiyonluğu kaç; yirmi seneler sonra? Bana anlatılan, başkan Mustafa Cengiz mutlaka basketbolu altyapılardan başlayarak ayağa kaldıran kadroları kuracaktır.  

Senin için hazırladığımız haberler