Galatasaray, Beşiktaş'a karşı ilk peşinde

16.01.2021 - 12:08 | Son Güncellenme: 16.01.2021 - 12:13

Son dakika haberleri... Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ı yeni stadyumunda daha önce hiç yenemedi. İşte detaylar...

Galatasaray, Beşiktaş'a karşı ilk peşinde

AJANSSPOR - HABER

Sarı-kırmızılı takım Beşiktaş'ın yeni stadyumunda rakibini devirmeyi henüz başaramadı. 2018-2019 sezonunda Vodafone Park'taki maçta cezalı olduğu için kulübede yerini alamayan Fatih Terim de ikinci defa Beşiktaş ile bu statta karşılaşacak.

Yeni statta galibiyet yok

Süper Lig'de haftanın karşılaşması yarın Vodafone Park'ta Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak. Son iki resmi maçta galip gelmesine rağmen kulübün kendi içerisindeki problemler sebebiyle derbi havasına geç giren sarı-kırmızılılarda teknik heyet ve futbolcular artık tamamen zorlu mücadeleye kilitlendi. Hem psikolojik hem de puan tablosu açısından çok büyük kritik önem taşıyan mücadelede sarı-kırmızılılar aynı zamanda bir ilki başarmak istiyor. Cimbom şu ana kadar Beşiktaş'ı yeni evinde hiç deviremedi. Sarı-kırmızılılar Vodafone Park'a ilk adımını 2016-2017 sezonunda atmıştı.

İki farklı öne geçmişti

Jan Olde Riekerink yönetiminde rakibini devirip Süper Kupa'yı kaldırarak sezona başlayan Galatasaray, Süper Lig'in 5'inci haftasında Beşiktaş'a misafir olmuştu. 24 Eylül 2016'da oynanan maçta Galatasaray, Eren Derdiyok ve Bruma'nın golleriyle 2-0 öne gerçerken, mücadelenin ikinci yarısında Marcelo ve Cenk'in gollerine engel olamamış, karşılaşma beraberlikle sonuçlanmıştı.

Tudor'u yıkan maç

2017-2018 sezonuna kadroda büyük bir revizyonla başlayan sarı-kırmızılılar, Igor Tudor yönetiminde zirveye oynasa da takımın ortaya koyduğu performans tam anlamıyla tatmin etmiyordu. Bu süreçte 2 Aralık 2017'de Beşiktaş deplasmanına giden sarı-kırmızılılar tarihinin en sıkıntılı derbilerinden birini geçirdi ve 3-0 mağlup oldu.

Terim cezalıydı

Bir sonraki sezona şampiyon unvanıyla giren Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamazken, olaylı Fenerbahçe derbisi sonrasında iki takımdan da çok sayıda ceza alan isim olmuş, Fatih Terim de 7 maç ceza almıştı. Vodafone Park'ta 2 Aralık 2018'de oynanan karşılaşmada Beşiktaş, Ljajic'in attğı golle 1-0 galip gelmişti.

Hedef ilk 3 puanı almak

Geçen sezon ise 27 Ekim'de oynanan mücadelede Abdullah Avcı yönetimindeki Beşiktaş, ikinci yarıda Umut Nayir'in attığı golle 3 puanı alan taraf olmuştu. Galatasaray'da bu maçtan sonra bazı oyuncuların performansı çok tartışılmıştı. Rakibinin yeni stadında oynadığı 4 karşılamadan sadece 1 puan çıkaran Cimbom bu defa 3 puanın peşinde.

Senin için hazırladığımız haberler