Galatasaray Tete Transferini Resmi Olarak Açıkladı

10.08.2023 - 21:18 | Son Güncellenme: 10.08.2023 - 21:55

Galatasaray, Shaktar Donetsk'ten ayrılan 23 yaşındaki Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Tete'nin transferini resmi olarak açıkladı. İşte detaylar...

Galatasaray Tete Transferini Resmi Olarak Açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray transfer dönemini hareketli geçirmeyi sürdürüyor. Sarı-Kırmızılılar daha önce anlaşmaya vardıkları Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Tete'nin transferini resmi olarak duyurdu.

Sarı-Kırmızılılar'dan KAP bildirimi

Galatasaray, Tete transferi için Kamu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada "Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 EURO garanti ücret ile toplam 3.100.000 Euro net imza ücreti ödenecektir." ifadeleri ile detayları paylaştı.

Menajeri kafa karıştırmıştı

Sporst Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu birkaç gün önce verdiği haberde Tete'nin menajerinin Galatasarayla anlaşmaya varmak üzereyken İngiltere'ye West Ham United ile görüşmeye gittiğini duyurmuştu. Sarrı-Kırmızılılar oyuncu ve menajerini ikna edip kısa sürede transferi tamamladı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Tete tamam sırada Parades ve Rashica var
Habere Git

Fenerbahçe'ye de önerildi

Shaktar Donetsk'ten ayrılan ve kulüpsüz konumda bulunan futbolcu menajerler aracılığı ile Fenerbahçe'ye de önerilmiş, Sarı-Lacivertliler geçtiğimiz günlerde oyuncuya bir ilgi duymadıklarını duyurmuştu.

Geçen sezonu Premier League'de geçridi

Brezilyalı oyuncu geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını İngiltere Premier League'de veda eden Leicester City'de geçirdi. Burada 13 maçta forma giyen Sambacı 1 gol kaydetti.

Cim Bom 25 milyonluk yıldızı bonservissiz aldı

Shaktar Donetsk, Tete'yi 2019'da Brezilya Serie A ekibi Gremio'dan 15 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. Başarılı oyuncunun mevcut piyasa değeri ise Transfermarkt verilerine 25 milyon Euro olarak ön plana çıkıyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Sergio Ramos pazarlığı! İşte aradaki fark
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler