Galatasaray bu akşam neler yapacak? Camiadan 3 isim, 3 yorum!

18.09.2018 - 15:07 | Son Güncellenme: 18.09.2018 - 15:23

Galatasaray bu akşam neler yapacak? Camiadan 3 isim, 3 yorum!

Galatasaray Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki ilk maçında bu akşam sahasında Rusya’nın Lokomotiv Moskova ekibiyle karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Stadı’nda saat 22:00’de oynanacak maçı İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetecek.

Sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Cevat Güler ve eski futbolcularından Volkan Arslan ile Kerem İnan, bu dev maç öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Camiayı çok yakından tanıyan 3 isim çarpıcı ifadeler kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'e konuşan Cevat Güler, Volkan Arslan ve Kerem İnan’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Cevat Güler: "Kasımpaşa maçı moral kazandırdı"

Galatasaray, 4’te 4 yapan bir Kasımpaşa ile karşılaştı. Diagne ve Trezequet ile çok iyi işler yapmışlardı. Galatasaray maçına da özgüvenli geldiler. Pozisyonlar da yakaladılar. İkinci yarı Galatasaray’ın attığı ilk gol Kasımpaşa’yı düşürdü. Kasımpaşa kötü oynamadığı bir maçta farklı kaybettiler. Galatasaray, rakibinden daha çok bulduğu pozisyonu gole çevirdi. Galatasaray iyi bir bitirdi ve Şampiyonlar Ligi öncesi moral kazandı. Bu moral önemli.

Cevat Güler: "Galatasaray ligdeki performansının üstüne çıkmalı"

Ozan Kabak’ın oynaması Galatasaray seyircisi açısından bir motivasyon. Başka oyuncular da var elbette. Altyapıdan da kimleri çıkarabiliriz diye düşünüyor Terim... Şu anda Galatasaray’da işler düzgün gidiyor diyebilirim. Kuzey ikliminin futbolcuları fizik gücü yüksektir. Taktik disiplinleri de üstündür. Kadro değeri de Galatasaray’ın üstünde. Galatasaray hiç de kolay olmayacak bir maça çıkacak. Galatasaray’ın ligdeki performansının üstüne çıkması gerektiğini düşünüyorum. Hakemle ilgili de bir tedirginliğim yok. Maçı da hakemin üstünden okumamak lazım. Galatasaray’ın neler yapacağını daha çok önemsiyorum.

"Galatasaray'ın işi çok kolay değil"

Ndiaye’nin gelmesi iyi oldu. Takım savunmasında Galatasaray adına bir problem olacağını düşünmüyorum. Fakat; geçişlerde neler olacak? Bunu göreceğiz. Bu tip maçlarda oyuncular yüzde 30-40 oranında motivasyonla çıkacağını unutmamak lazım. Fatih Terim de alışık olduğu bir yere döndü. Galatasaray’ın işi çok kolay değil. Şampiyonlar Ligi’nde kolay maç yok. Umarım hem Galatasaray hem de ülke puanı açısından yararlı bir maç olur.

Volkan Arslan: "İlk 2 maçtan 4 puanla ayrılmak iyi bir sonuç olur"

Şampiyonlar Ligi bambaşka bir sahne. Fatih Terim’in de heyecanı görülüyor. Terim bu heyecanı yaşıyorsa, futbolcular da ona katılacaktır. Rusya’da sert bir futbol oynanıyor. Ama grubun dengeli bir grup olduğunu düşünüyorum. Grupta büyük bir favori yok. Futbol sahada oynanıyor. Başlangıçlar da çok önemlidir. İlk maçın iç sahada olması avantaj. İlk 2 maçtan 4 puanla ayrılmak iyi bir sonuç olur.

Volkan Arslan: "Şampiyonlar Ligi'nin mottosu önce gol yememek"

Fatih Terim riski seven bir teknik adamdır. Ozan Kabak da iyi bir performans ortaya koydu. Maicon’dan aşağı kalır bir yeri yok, hatta daha iyi göründü. Ozan ile başlayabilir. Orta sahada Donk’u görebiliriz. Orta alan kurgusu önemli. Orta sahayı Terim biraz daha güçlü tutmak isteyebilir. Donk-Fernando-Ndiaye üçlüsü bunun için ideal olur. Emre Akbaba’nın da kendisini kanatlarda çok daha rahat hissedebileceği gerçeği var. Galatasaray’ın oyun planı çok önemli. Umarım Galatasaray kazanır. Şampiyonlar Ligi’nin mottosu önce gol yememektir. Kontrollü başlamak gerek.

Volkan Arslan: "Eren Derdiyok'un performansı kendi kaderini belirleyecek"

Eren Derdiyok motivasyon açısından üst düzey olacaktır. İyi bir performans göstermek zorunda. Oynama rahatlığı elbette olabilir. Terim çok değişik bir kadroyla çıkmazsa yüzde 80 oynayacaktır ligde de. Terim ondan sadece gol beklemiyor, rakip defansı yıpratmasına da bakacaktır. Eren, Galatasaray adına önemli. Göstereceği performans, Galatasaray’daki kaderini de belirleyecektir.

Kerem İnan: "Galibiyetle başlamak özgüven kazandırır"

Milli Takım arası bence Galatasaray açısından doğru değerlendirildi. Galatasaray, Kasımpaşa maçını kazanarak moral depoladı. Camia açısından önemliydi. Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı olmalarını bekliyoruz. Galatasaray’ın her maç takılmasını bekleyenler var. Kasımpaşa maçı Galatasaray açısından doğru bir maç oldu. Lokomotiv Moskova maçı da Galatasaray açısından önemli. Galibiyetle başlamak özgüven kazandırır.

Kerem İnan:"Ozan Kabak, 40 yıldır Galatasaray'da oynuyor gibiydi"

Fatih Terim’in gençlere ne kadar değer verdiğini herkes biliyor. Ozan Kabak iyi bir oyuncu. Müthiş bir özgüven ve oyuna sahip. Takım içinde uyumlu bir görüntü çiziyor. Ozan’ı çok beğendim. Şampiyonlar Ligi’nde genç bir oyuncunun oynaması kolay değildir. Terim’in kafasında neler var bilemiyorum. Fakat; Ozan Kabak’ı 11’de görmek sürpriz olmaz. İlk maçında çok kötü de oynayabilirdi. Ancak; Ozan sanki 40 yıldır Galatasaray’da oynuyor gibiydi. Ciddi hamleleri vardı. Ama karar Fatih Terim’indir."

Kerem İnan: "Şampiyonlar Ligi'nde hataya yer yok"

Lokomotiv Moskova maçında takım birlikteliğinin belirleyici olacağını düşünüyorum. Forvet konusuna gelecek olursak… Eren Derdiyok ve Gomis’in farklı rolleri var. Eren, çok daha fazla orta sahaya geliyor. Ndiaye gittikten sonra Galatasaray’ın orta sahası ve defansı arasında boşluk oluyordu. Ndiaye bunu kapatabilen bir oyuncu. Orta sahanın kurgusu önemli. Galatasaray, bu bloğu açarsa Şampiyonlar Ligi’nde cezası kesilir. Şampiyonlar Ligi’nde hataya yer yok. Galatasaray’ın grubu iyi. Galatasaray 3 puan alsın istiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler